zondag 3 mei 2009

Antwoorden op de vragen van Marlieke en Romy

De vraag van Marlieke of ik nestabillities heb gebruikt, kan ik als volgt beantwoorden.
Nee, ik heb geen nestabillities gebruikt. Ik heb helaas (nog) stansapparaat. De cuttlebug bijvoorbeeld vind ik geweldig. Maar ik had bij Romy een die-cut van Jenni Bowlin gekocht. Een zwarte. En die gebruik ik als mal. Net zoals bij het verhaal van de Martha Stewart Ponsen. Als je iets niet heb, moet je gewoon creatief zijn. En ik vind persoonlijk knippen een ontspannende bezigheid, ik knip dus heel wat af.

De vraag van Romy of ik de achtergrond geverfd heb met Glimmer Mist.
De achtergrond is gespoten met Metalic Myst in de kleuren groen en blauw van Stampinback. Laag over laag, met een redelijke afstand. De Glimmer Mist van Tattered Angels was toen nog niet verkrijgbaar. Hetzelfde effect krijg je ook met de Glimmer Mist. Hetzelfde heb ik ook gedaan bij de zeemeermin, nadat de inkt van de stempelafdruk droog was, in de geweldige kleur Old Lace.
Ik hoop dat ik zo de vragen voldoende heb beantwoord.

Overigens de schelpen zijn gestempeld met de Brilliance Dewdrops van Tsukineko in de kleur Sky Blue.
Bij de Brilliance Dewdrops zitten geweldig mooie pearlscent kleuren.
Het zijn eerder metalicachtige kleuren.
Tsukineko is toch wel bij de favoriete merk wat inkt betreft.
De archival inkten (veegvaste) Versafine zoals Onyx Black en Sepia (mooi voor de Vintage-look en deze tip kreeg ik van Karin de Graaff van http://www.destempelstudio.nl/) heel prettig in gebruik.
De inktpad gaat heel erg lang mee, zijn prettig in gebruik en de inkt laat zich heel goed van de stempel verwijderen.

3 opmerkingen:

Marlieke zei

Dat zijn duidelijke én snelle antwoorden Odetta! Leuk om te lezen. De Cuttlebug is helemaal leuk en prettig in gebruik, dus als je ooit overweegt om een apparaat aan te schaffen kan ik de Cuttlebug zeker aanraden! Bij de volgende LO die ik op mijn blog ga plaatsen (ik denk / hoop morgen), heb ik de Cuttlebug voor de letters gebruikt.

Groetjes, Marlieke

Romy zei

Bedankt voor je antwoorden. Goed idee om de vorm van de Calendar Card over te tekenen. En de Metallic Myst geeft inderdaad hetzelfde effect als glimmer mist.

Lean zei

Ik bedank je ook voor de tips.
Groetjes Lean.