donderdag 28 juni 2012

Decoreer een zeep


Een van de kleine geneugten van het leven is een lekker geurende stuk zeep. Nog fijner is het waneer die ook nog eens mooi is ingepakt.

Nu gebruik ik zelf geen stukken zeep voor mijn persoonlijke verzorging, ik ben meer van de douchecreme en handzeeppompjes. Dat vind ik zelf wat praktischer in gebruik. Verder kan ik niet iedere merk zeep gebruiken vanwege mijn gevoelige huid. Bovenstaande zeep is van het mooie Italiaanse merk "Nesti Dante", is reeds verpakt in prachtig papier en ruikt naar rozen en pioenrozen. Een kantje er omheen en wat embellishments en je hebt een prachtig gedecoreerde zeep.

Dus vind ik een mooi gedecoreerd stuk zeep een genot voor het oog en ook heerlijk voor in je linnenkast. Of gewoon op een schaaltje ergens in huis. Deze inpakpapiertjes van de bovenstaande zeepjes zijn verkrijgbaar bij Het Witte Luik. Hier vind je ook voldoende inspiratie om je zeep te decoreren. Gebruik kantjes, lintjes, bedeltjes, knoopjes, pareltjes, kraaltjes, waxed koord, Prima flowers etc. Wat jij maar wilt, want het is jouw feestje.

Zo was ik vorig jaar bijna in shock toen een alom bekende zeepwinkel, ik zal de naam maar niet noemen (het rijmt op zeep in het Frans), niet de wereldberoemde Marseillezeep kende. Wanneer je gespecialiseerd bent in zeep, dan moet je toch minstens van Marseillezeep gehoord hebben. Deze zeep is natuurzuiver, is verkrijgbaar in de klassieke uitvoering (wordt ook veel voor huishoudelijke doeleinden gebruikt zoals voor de was en schoonmaakwerkzaamheden) en in vele verschillende geuren zoals, de roos, kamperfoelie, lelietjes van dalen, mimosa, seringen, olijfolie, opium etc.
 
Ook is het natuurlijk erg leuk om een gedecoreerde zeep als cadeau te doen. Want van een heerlijk geurende stuk decoratiezeep wordt je vanzelf blij.
 
Een geur brengt herinneringen terug. Het is pure nostalgie en weemoed. Wanneer ik bijvoorbeeld de geur van seringen, de parfum L'air du temps van Nina Ricci ruik en gekookte Pandanrijst, moet ik altijd aan mijn Thaise oma denken. Bij Old Spice aan mijn opa.

Ik hou van de geur in de lucht na een zomerse regenbui, van vers gemaaid gras, van de bloeiende kamperfoelie tijdens een zwoele zomeravond, de rokerige geur van bladeren in de herfst, de geur van versgebakken brood (van cake en appeltaart) op weg naar mijn werk en van bloemige, vrouwelijke parfums. En bij de herengeuren Cool Water van Davidoff Acqua di Gio van Armani wordt zelfs de lelijkste man toch nog voor heel even aantrekkelijk.

..........en van welke geur houd jij???? En wat voor een herinnering heb jij hieraan?

6 opmerkingen:

Romy zei

De zeep ziet er van zichzelf al heel mooi uit, maar als hij door jouw creatieve handen onder handen is genomen, is hij nóg mooier! Prachtig gedaan!

Unknown zei

Je een geur vergeet je nooit zo wie zo tot je het weer ruikt gaaf is dat he!
Je hebt ze prachtig versierd.

Unknown zei

Wat kun je toch prachtige verhalen vertellen Odetta, je omschrijft geur zo in alle realiteit, kan het zó voor de geest halen! Vind je verpakte zeepje een beeld geworden, is toch énig om te geven en te krijgen op deze chique manier?? Wat een ontzettend mooi inpakpapier is dat trouwens zeg, bedankt voor de tip, sla ik op bij mijn favoriete winkeltjes! En je hebt gelijk met de Marseille-zeep, iedere zichzelf respecterende 'zeepdealer' (oh, wat ontzettend oneerbiedig klinkt dit!) kent of verkoopt dit merk. Wat jij hebt met pandanrijst, heb ik ook, durf het haast niet te zeggen, alweer iets hetzelfde... Mijn moeder kookte die altijd met verse pandan en kokosmelk, zó lekker en geurig! Trouwens, uberhaupt de geur van kruiden doet me helemaal aan mijn ouderlijk huis denken en de heerlijke geur van de Balinese cempaka en frangipani bloemen, oh, dan ben ik in staat om Nederland te verlaten!! Dank voor deze nostalgische vertelling!! Liefs, Ira
irascreacorner.blogspot.com

MadeByMaly zei

Jij hebt van de zeep een waar kunstwerk gemaakt Odetta en samen met jou prachtige verhaal maakt het (telkens weer) echt een belevenis om jou blog te lezen.

Mijn favoriete geur is vanille en amandel. Ik hoop nog eens een parfum met een heerlijke vanillegeur te vinden. Misschien weet jij (als geurenkenner) een fijn parfum?

Ik wil je ook (nogmaals) bedanken voor het geweldige verjaardagskado!
Dank je wel, je hebt me echt en weer ontroerd.

Wateringen zei

Hay Odette,

Ik wil je hartelijk bedanken voor je lieve compliment op mijn blog...wat een lieve woorden.

Natuurlijk heb ik jouw blog bekeken en wat is het een mooi blog, deze post met het verpakte zeep is zo schattig.

Ik wil graag volger worden hoor..

Liefs en goeds,
Marijke
www.marijkevanooijen.blogspot.com

Lynne Moncrieff zei

Hello
Such a delight for all the senses and I adore the decorative paper - so elegant.
Wishes
Lynne