dinsdag 26 juni 2012

Vintage treasure box


In een winkel zag ik een gedecoreerde spaanhouten doosje van Clayre & Eef. Bij mijzelf dacht ik toen: "Dat kan ik zelf ook wel, en dan met een vintageplaatje wat ik zelf mooi vindt!" Want soms is het idee op zich heel erg leuk, maar vind ik het gebruikte vintageplaatje het net niet voor mij. Dus vandaar dit hele dromerige meisje. En zeg nou eens zelf: Zelf maken is vele malen leuker, dan kant en klaar kopen. Iedereen heeft nog wel het een of ander in de hobbyvoorraad liggen, toch!


Met een vel kortingstickers ben ik naar de XENOS getogen en ik heb daar zo'n soortgelijke, nog blanco doosje gekocht. De doos is gedecoreerd met cremekleurige kant en parelmoeren knoopjes voor een rustiek effect. Het decoreren van zo'n doosje stelt niets voor, iedereen kan het doen.


In zo'n doosje kun je allerlei dingen bewaren. Maar hoe persoonlijk is het om zo'n gedecoreerde doos cadeau te doen met bijvoorbeeld allerlei mini's voor de persoonlijke verzorging of andere verrassingen. Zo'n cadeau lijkt heel wat, en het is budgettechnisch heel vriendelijk voor je portemonnee, hahaha.

Als voorbeeld heb ik vintage babyschoentjes (met op de binnenzooltjes het woord "welkom" afgedrukt) hierin gestopt.
Nee, dit zijn overigens niet mijn eerste babyschoentjes, maar ik durf te wedden dat ik vast van zulk soort schoentjes heb gehad. De schoentjes komen uit de jaren '60 (vorige eeuw). Ze zijn minimaal 40 jaar oud en in een hele goede conditie. Ze zijn NIET te koop, hahaha.

4 opmerkingen:

Lynne Moncrieff zei

Hello
This is so beautiful and full of nostalgia.
Wishes
Lynne

Ira Huberts zei

Kijk Odetta, en zo werkt jouw creatieve geest dus! Helemaal zoals het hoort dus ;-) Het is leuk om je door iets te laten inspireren, maar er dan uiteindelijk helemaal je eigen draai aan te geven, ja toch? Vind je doosje een échte snoepdoos geworden, zo beeldig met die schattige schoentjes erin, lekker dromerig geheel... liefs, Ira
irascreacorner.blogspot.com

MadeByMaly zei

Wat mooi en wat lief Odetta.

Lean zei

OOO wat lief mooie zachte tint ook.
groetjes,Lean