donderdag 13 mei 2010

Het GROTE culinaire genieten

Hulde aan mijn oudere broer, Richard, die heel veel voor dit familieweekend heeft geregeld, waaronder ook de keuze voor de restaurants. Om teleurstellingen te voorkomen had Richard van te voren bij 2 restaurants gereserveerd, de familie Holl plus aanhang zijn nogal van die lekkerbekjes. En met een groep, die uit 11 personen bestaat, kun niet zomaar overal binnenvallen.

Het eerste restaurant was "Krua Thai" hetgeen Thaise keuken betekent. Ik weet niet wat iedereen daar heeft gesmikkeld, maar ik heb enorm genoten van een "Tom Kha Kai" soep (kippensoep met kokosmelk en citroenkruid) en van het hoofdgerecht "Ho-Mok" (kip met Thaise kerrie en kokosmelk gestoomd in bananenbladeren). Tussen de soep en het hoofdgerecht kregen wij schalen vol met lekkere Thaise hapjes.Een heerlijke ice tea fraai gedecoreerd met een orchidee, waar krijg je dat nog.Er gaat niets boven een goed ontbijtbuffet in een hotel. Voor het ontbijt werd door de familie dan ook ruim een anderhalfuur uitgetrokken. Ze hadden daar ook van die lekkere pains au chocolat.


Verder vond mijn broer ook nog een geweldige Italiaans restaurant in Leuven, "Piaceri d'Italia".


Richard kwam het geweldige plan om als voorgericht schalen met verschillende hapjes op te laten maken. Dit was overheerlijk.Mijn moeder zit aan een pastagerecht met zeevruchten. En ik (tegenover mijn moeder) aan mijn pizza Hawai.


Als afsluiting een onvervalste Latte Macchiato. En wat niet te zien is op de foto, een Limoncello (citroenlikeur) als een goed excuus voor een goede spijsvertering.

Bij beide restaurants werden ontzettend gastvrij ontvangen en de mensen waren zo vriendelijk! Sometimes life is really good!

3 opmerkingen:

Lean zei

ziet er heeeeeeeerlijk uit en jullie genieten er van....GROOT GELIJK!!!!!

Jolanda zei

Yammie,Yammie,Yammie......ziet er lekker ,mooi en gezellig uit!!!

Romy zei

Mmmm...dat ziet er lekker uit! En die schaal is inderdaad een goed idee. Dan kunnen jullie samen van verschillende dingen smullen.