woensdag 12 augustus 2009

Op een grote paddestoel .....

Afgelopen dinsdag zijn Rob en ik samen met mijn moeder als verjaardagscadeau voor haar naar de Efteling geweest. In het begin druppelde het nog een klein beetje. De temperatuur was wel heerlijk. Maar tegen de middag klaarde het weer op en de zon begon te schijnen.

Ach, wat hou ik van het Sprookjesbos in De Efteling. Het kind in je volwassen lijf mag volkomen legaal genieten. Nu hoorde mijn moeder en ik toevallig een opa aan zijn kleinkind van ongeveer van 2 jaar oud een nieuwe versie vertellen van Sneeuwwitje. "Sneeuwwitje was zwanger. Maar ze wist niet van wie. Ze woonde namelijk met de Zeven Dwergen in één huis. Ja, die Sneeuwwitje was een viezerik, neem dat maar van mij aan kind." Volgens mij heeft die opa toch een totaal andere sprookjesboek in zijn bezit dan ik ooit gelezen heb. Gelukkig was het kindje nog maar heel klein, want anders zou er weer een illusie aan diggelen zijn gegaan.

Mijn wens was nog altijd een foto van mijzelf op de muziekpaddestoel, want die had ik nog niet. En zie mij nu daar zitten!

Natuurlijk moest mijn moeder van mij er ook op gaan zitten.

Om de fotoreportage helemaal compleet te maken, moest Rob dus ook. Weliswaar met een beetje tegenzin werkte Rob op den duur toch een beetje mee.

6 opmerkingen:

Jolanda zei

wat een rare man van het sneeuwwitje verhaal...die moeten ze opsluiten.Kinderen horen toch weg te dromrn bij sprookjes,niet van die onzin!Vertel dat verhaal maar dronken in de kroeg ofzo...(sorry hoor moest ik even kwijt)
De paddenstoelen zijn geweldig!Leuke foto's zeg!!Ik heb er nog zoeen van vroeger en nu van mijn eigen kinderen!echt leuk...

Romy zei

Erg vreemd dat die man zo'n Sneeuwwitje verhaal vertelde. Gelukkig maar dat het kindje er waarschijnlijk niet zoveel van heeft meegekregen. Ja, het Sprookjesbos zou ik ook nog weleens naar terug willen: echt jeugdsentiment. Jullie paddenstoelenfoto's zien er ook super uit!

Marlieke zei

haha. dit is lachen, die foto van Rob. Erg leuk. Je schreef dat het kind in je volwassen lijf volkomen legaal mag genieten in het Sprookjesbos. Nou, dat klopt inderdaad! Jullie foto's op de paddenstoelen zijn nog volwassen, haha. Ik wacht nog op de foto's van mij bij zo'n paddestoel. Mijn schoonzusje heeft de foto's met haar toestel gemaakt, maar die zijn pas echt als een kind, haha.

Heel veel groetjes van Marlieke

Marlieke zei

Oja, en over dat sprookjesverhaal....het is een raar verhaal, maar uh...hebben jullie ook het verhaal van Sneeuwwitje in de Eftelling beluisterd? Dat was zo eng verteld en gemaakt, dat dat naar mijn mening kinderen ook niet motiveert om sprookjes te kijken / luisteren / lezen...

Lean zei

Slapeloze nachten hebben de kindertjes nu noemen ze een sprookjesbos humm.En paddenstoelen met de kaboutertjes geweldig zeker net een nieuwe attractie.
gr,Lean

SCRAP TALK zei

Mooie foto's! Ik ben nog nooit in de Efteling geweest maar al veel van gehoord en foto's van gezien. Het lijkt me er super!