vrijdag 7 augustus 2009

Enkele nuttige tips voor een mini-album

Ik heb altijd zo mijn eigen gebruiksaanwijzing voor het maken van een mini-album. Eerst bepaal ik een thema. Omdat wij geen kinderen hebben zijn mijn mini-albums bijna altijd in een lifestyle-sfeer. Ooit heb ik een mini-album over chocolade gemaakt. Helaas afgegeven, dus wil ik nog eens een eigen mini-album hierover. Ik maak trouwens wel persoonlijke mini-albums zoals bijvoorbeeld voor mijn ouders, vriendinnen die over hun leven gaan. Dan ga ik op zoek door middel van Google naar mooie bijpassende quotes. Ik kopieer ze naar word in een tabel die uit één kolom bestaat. Ik neem het gewenste lettertype in de grootte die bij het mini-album past. Het Tea Time mini-album komt uit de webshop van Marianne (http://www.madebymaly.nl/) vandaan. Kijk onder het kopje mini-albums in opdracht. Daar kun je ze laten maken in het designpapier naar eigen keuze. Tegen een meerprijs kun je op verzoek ook nog extra cardstock of designpapier hieraan toevoegen. Maak een projectdoosje. Hierin stop je bijvoorbeeld alle bijpassende embellishments, foto's, emphemera (bonnetjes, verpakkingen, concertkaartjes etc.). Ideaal vind ik ook de kleine paperpads van bijvoorbeeld Basic Grey. Het designpapier van Tea Time is trouwens uit de lijn Afternoon Tea (hoe toepasselijk) van Scrap within Reach en Wisteria paperpad van Basic Grey. Helaas heb ik de roze Zutter O-wire moeten verwijderen. De mini-albums werden namelijk te dik. Ik maak nooit sketches, maar kaarten en tijdschriften zijn altijd een goede inspiratiebron. Het komt zoals het komt. Eventueel maak ik aantekeningen waar wat moet komen te staan indien de chronologische volgorde en de hoeveelheid die er in verwerkt moet worden van belang zijn. Dan volgt het moment dat ik alles heb, maar ik niet weet hoe ik het moet aanpakken. Rustig laten bezinken. Maar als de inspiratie er is, moet het ook af. Het liefst aan een stuk door. Maar goed dat is mijn manier van werken. Wel weet ik dat het maken van mini-albums zwaar onderschat wordt. Je bent veel meer tijd kwijt dan je denkt. Wat de arbeidsuren betreft, zijn ze onbetaalbaar. Maar des te kostbaar voor jezelf of voor de gelukkige ontvanger.

Tijdens mijn vakantie vroeg ik mezelf af waarom ik altijd minidingen maak. Ik scrap nog maar zelden 30 x 30 inch of het moet een canvas zijn. Het antwoord hierop heb ik tijdens mijn vakantie ontdekt. De Prima Marketing Flowers komen uit Thailand. Als ik in Thailand had gewoond, had ik vast in een fabriek van Prima Marketing gewerkt. Het zit dus in mijn genen om in mini te werken. Volgens mij was Lean dan in haar vorige leven een Thaise, want zij werkt meestal in mini-formaat, ha, ha, ha.

5 opmerkingen:

Romy zei

Haha, dat zal het vast zijn. Misschien is dat wel wat voor jou: werken bij Prima. Dan krijg je waarschijnlijk súúúper veel gratis goodies:)

Mini-albums duren mij vaak te lang om te maken. Dan heb ik er geen geduld voor. Maar een van mijn goede voornemens (niet helemaal op het goede moment, maar goede voornemens zijn nooit weg, toch?!) is om vaker mini's te maken.

SCRAP TALK zei

Ik hou heel erg van mini-albums! Heb er alweer 2 in mijn hoofd zitten en materiaal aan het verzamelen; ééntje van mijn chihuahua Ellioth en ééntje van ons neefje Milan!

Lean zei

HEEE dat ging over mij.Effe wat anders ik vind inderdaad dat uit de oosterse hoek veel mini´s en kleurrijke dingen vandaan komen...en ja ook ik ben daar gek op en dacht wat jj nu schrijft....het word straks nog enger maar dat zo .
Tips zijn altijd welkom TE GEK.
gr,Lean

Jolanda zei

ik vind jou tips altijd zeer bruikbaar!!Enne,doe s rustig aan in je vakantie joh,straks ben je overwerkt...wat een boel werk en zo mooi allemaal...

Marlieke zei

Leuk om te lezen weer Odetta! Ik ben normaal niet zo van de mini's, maar toevaloig nu aan twee bezig. Zal nog wel even duren voordat ze af zijn, maar ja, goed werk heeft tijd nodig he ;-). Net als jij maak ik ook nooit sketches vooraf. Dus 'het komt zoals het komt' daar kan ik me helemaal in vinden! Ik heb weer genoten van je stukje!

groetjes Marlieke