woensdag 11 april 2012

"Oma's knopendoos" en nostalgische klosjes

Oké, ik beken. Deze knopendoos is niet van mijn oma geweest, maar is van het merk "Riverdale". Ik vond het heel erg leuk dat er een glazen plaat in de deksel zit waardoor je de knopen kunt zien. Ook al kun je net zoals ik helemaal niet naaien, fournituren blijven fascinerend. Een knoop vastzetten met naald en draad vastzetten is één van de dingen die mij wel lukken, de knoop gaat er nooit meer af. Daarom vind ik het heel ergelijk wanneer de knopen bij dure kleding er maar half aanzitten. Oh ja, bloemen maken van kant en lint lukt mij ook nog wel.


In het doosje vind je oude en nieuwe knopen (o.a. van Tim Holtz). Ook de knopen die ik gekregen heb. Te mooi eigenlijk om te gebruiken.


Op foto heb ik even de knopendoos gebruikt als decoratie gebruikt voor de klosjes. Deze heb ik versierd met filigrane ornamentjes, een setting met een bauble, hoedenpin en uitgeponsde afbeeldingen.

Om de klosjes waar nog niets zat, heb ik kantjes gewikkeld. O.a. op zo'n manier creëer je je eigen unieke, nostalgische klosjes.

3 opmerkingen:

Lean zei

zitten wel hele gave knopen in je doos hoor..hihhh.

Romy zei

Zo'n doosje met vintage snuisterijen is net een snoeppotje voor een scrapper:) Het ziet er prachtig uit!

Ira Huberts zei

Nou ja Odetta! Wat een gave knopencollectie heb je al en wat énig zoals je je klosjes hebt versierd, echt super! Dit doosje mag je zo in je interieur zetten, is een blikvanger! Liefs, Ira