donderdag 12 april 2012

My Ocean Dream

Zeemeerminnen hebben een magische uitwerking op mij.

Onlangs vond ik deze ornamenten bij de poppenkraal (http://www.poppenkraal.nl/). Hiermee heb ik een voormalig proefflesje waar ooit whisky in zat gedecoreerd. Dit flesje heeft hiervoor geschikte, redelijke platte kanten om te bewerken. Rob heeft ooit voor zijn veertigste verjaardag een whiskypakket van mijn jongere broer en schoonzus cadeau gehad. Op deze flesjes zat statiegeld, maar de slijterij van de keten Barrique in Goes bestaat niet meer. Dus heb ik nu een geldig excuus om deze flesjes op te pimpen.

De lijm die ik hiervoor gebruikt heb, is van het merk UHU. De zijkantjes van het schelpornament heb ik lichtjes gebogen om het mooi aansluitend op het glas te maken. Om de hals heen heb ik oude kantjes in de subtiele zeegroene kleur gewikkeld en een waxed koordje waaraan bedels (schelpje en een zeepaardje), een parel en 2 kralen (gemaakt van venetiaans glas hangen). De kralen heb ik gesloopt van oorbellen. Ik ben namelijk helaas allergisch voor sierraden die niet gemaakt zijn van sterling zilver of goud, zelfs wanneer ze nikkelvrij zijn. Wat sierraden betreft ben ik een dure, hahaha. De oude kantjes heb ik een keer van mijn lieve Belgische blogvriendin Carine (http://scrap-talk.blogspot.com/) gekregen en komen nu prachtig van pas. In de fles zit netlint en 3 parels uit mijn bruidsboeket. Het netlint ontneemt ook het zicht op de gelijmde achterkant van de zeemeermin en het schelpornament, waardoor de achterkant er mooier uitziet. Wanneer je geen netlint hebt, kun je bijvoorbeeld een reststukje kant gebruiken.

Inspiratie voor dit flesje vond ik bij de parfumfles van de geur "Ocean Dream" van het Amerikaanse merk Beverly Hills. Het ontwerp van deze parfumfles is altijd bij mij in het achterhoofd blijven hangen.

Zulke flesjes zijn heel leuk als decoratie, maar zeer zeker ook geschikt als een uniek cadeau.

6 opmerkingen:

Romy zei

Het flesje straalt echt oceaansfeer uit. Wat ziet het er mooi dromerig uit! De mooie meermin maakt het helemaal af.

Lean zei

Heerlijke flesje en een super droom ook......
doeggggg,Lean

Ira Huberts zei

Mijn eerste gedachte bij dit flesje was pure romantiek, dacht meteen aan die briefjes die mensen erin stopten om aan hun geliefden te sturen. Wel gaaf, zo hebben eerst Rob en nou jij heel veel plezier van het flesje gehad ;-) Vind je pimpwerk top Odetta! Liefs, Ira

MadeByMaly zei

Wat een prachtig flesje Odetta, zo sfeervol.

Karin Wouters zei

Wat een schattige flesjes en wat een leuk idee om de flesjes te pimpen...

Maia zei

Hoi Odetta ,
Via Ira's blog kom ik even bij jou kijken.
Wat een prachtig kaart/ envelopje heb je voor haar gemaakt en ik zie hier nog veel meer inspirerende ideetjes!
Ga je blog dan ook maar eens snel volgen.
Fijne week nog.
Groetjes Maia