zondag 31 mei 2009

Red Shoes Diary: My Confession

Ik moet jullie iets bekennen. Ik heb een enorme zwak voor rode schoenen.

Ik heb een paar rode lakpumps. Ik noem ze altijd liefkozend "mijn mooie MEXX-en". Ze zijn namelijk van het merk MEXX.

Ondanks het feit dat ze er erg kittig en tevens zeer elegant aan de voeten uitzien, heb ik een groot probleem hiermee. Ik kan er niet op lopen. Ze doen pijn aan mijn voeten. Zelfs als ik zit. Niet eens geschikt als zitschoenen! Maar ik kan ze niet wegdoen. Ieder vrouw verdient minstens een paar schoenen die ze helemaal geweldig vind. In mijn geval dus deze schoenen. Gelukkig waren mijn mooie MEXX-en geheel niet duur in de aanschaf. Slechts € 10,00 bij de toenmalige outlet van de Bijenkorf in Venlo. Waarschijnlijk hadden meer vrouwen last van mijn probleem, er stonden nog veel van dezelfde schoenen te koop.

Toen ik 38 jaar was, ik ben nu 42, zag ik een paar rode schoenen met witte noppen bij Sasha Shoes staan. Dat was het helemaal! Het type Spaanse Flamenco schoenen. Helemaal top! Ik had net de film "Chocolat" gezien waarin de hoofdpersonage Vianne nogal lekker flamboyant gekleed ging. Maar in tegenstelling tot Vianne, was ik geen vrijgezel, maar een keurig getrouwde vrouw. En met deze schoenen denk ik een verkeerd signaal af te roepen, zo in de trant van: Zij wil wat! Of ben ik misschien te braaf, moet ik mezelf er niets van aantrekken en mezelf gewoon zo'n vrolijk paar schoenen gunnen???!!!! Als geldig excuus kan ik dus altijd nog op Flamenco dansles gaan.

Kortom, ik heb dus nu ik deze "veilige" sleutelhanger met een Flamenco schoentje eraan. Het schoentje doet geen pijn aan mijn voet. Het staat als symbool voor mijn voorliefde voor rode schoenen.
De hardware heb ik er van afgehaald. Het schoentje wordt ooit aan een flamboyant albumpje bevestigd.

3 opmerkingen:

Lean zei

hhahahaaaaaaaha wat een verhaal en ja daar lopen wij dan op onze niet zo elagante veter schoenen.Zeer bekent probleem.Enuuh mijn voet heeft ook nog eens de grote van een ...super muis......35 [sttt].Gauw verder lezen anders struikel ik over mijn voet hihihi.
gr,Lean

Romy zei

Ja, rood is een prachtige kleur voor schoenen. Ik heb vorige week een paar rood wit gestreepte sleehakken aangeschaft. Ook voor geen geld: 8 euro bij de Kruidvat. Iedere vrouw heeft zo zijn zwakte nodig toch:) En we delen er allemaal een: een zwakte voor scrapspulletjes, haha.

Jolanda zei

Die rood met wit gestippelde vind ik echt geweldig!!!Schoenen met hakken is mijn zwak (naast alle anderen zwaktes..haha.)Ik draag altijd sneekers,maar stiekem onderin de kast staan veel hakken,sommige dingen moet je gewoon hebben...en er af en toe naar kijken is ook leuk!(o enne ja,rood zit er ook bij!)