dinsdag 8 maart 2011

Parfumerie des Galeries St. Martin

Binnenkort komen de nieuwe lijne van Webster's Pages op de Nederlandse markt, maar ik geniet nog steeds van de "oude" lijnen zoals bijvoorbeeld Nature's Storybook. Momenteel vind ik de brocante stijl helemaal geweldig en deze lijn past perfect bij deze stijl.


De basis van de kaart is de helft van een cardstock vel van 12 x 12 inches en de kleur is Vanilla. Dit is de voorkant van de kaart. Hier heb ik een die cutvel gebruikt. Deze is bewerkt met een pearl swirl van Prima Marketing. Een stukje linnenband (met dezelfde tekstafbeelding op de die cut) heb ik op een veltje met linnenstructuur heb geplakt met dubbelzijdige plakfolie en is met een fotorandkartelschaar heb uitgeknipt. Voor een wat robuuste effect heb ik stoere brads gebruikt. Verder is de stempafdruk met Tsukineko inkt in de mooi groene kleur Spanish Moss gestempeld en bewerkt met Tattered Angels Glimmer Mist in de kleur Iridescent Gold. Deze kleur gebruik ik zelf het meest. De oorspronkelijke kleur van het te besprayen object blijft zichtbaar. Het peertje en het Lelietje van Dalen heb ik op de kaart er aan toegevoegd.


Dit is de eerste zijde aan de binnenkant van de kaart. De stempelafdruk heeft weer dezelde tekst als op het designpapier. De vogeltjes heb ik uitgeknipt en hieraan toegevoegd.


Dit is de tweede zijde aan de binnenkant van de kaart. Het is een vellum. Dit is met eyelets bevestigd aan de kaart. Zo voorkom je lelijke plakranden bij een groter stuk vellum die heel lelijk zichtbaar blijven. Op dit vellum zie je hoe de die cut op de voorkant van de kaart er oorspronkelijk uitzag.


Ooit zou ik best wel eens een cursus digiscrappen willen doen. Dat lijkt mij geweldig om te doen. Maar voorlopig bewerkt ik het gewoon met mijn knip en plakwerk. Zo blijft het toch nog een beetje ambachtelijk.

7 opmerkingen:

Jolanda zei

Mooi!!!!super mooie kaart en deze lijnen zijn ook geweldig maar bij mij bijna op...;0
Super mooi gemaakt zeg en wat heb je er veel aandacht aan beteed!!
Heeeeel mooi!!
Fijne dag!
x

Romy zei

Wat een prachtig mooie kaart! Heel erg romantisch! En inderdaad, hij is tot in de details afgewerkt! Ik ben het helemaal met je eens over het digi scrappen...ik vind het heel mooi om te zien, maar ben zelf toch het liefst met tastbare papiertjes in de weer.

Lean zei

ja hoor de oude websters zijn ook heel gaaf de nieuwe komen vanzelf en eer die hier zijn ...zijn er weer nieuwe nieuwe..uhhh!!
Maar jouw creatie is weer een plaatje geworden.
doegggggggg,Lean

MadeByMaly zei

Heel erg mooi Odetta.

Marlieke zei

Jeetje.....ben ik even een paar dagen weg (Zwitserland), mis ik zoooooooveeeeeeeel moois op je blog! ben blij dat ik weer helemaal bij ben! het kostte wel even wat tijd om alles goed te bekijken, maar dat was helemaal niet erg! Je creaties zijn super en verdienen het dan ook om goed bekeken te worden!

Aloesaloes zei

Schitterende kaart! Er valt zoveel moois op te ontdekken... heerlijk om naar te kijken.

Groetjes, Loes

SCRAP TALK zei

Prachtige creatie alweer van jouw hand!
Liefs,
xxx
C.