dinsdag 14 juli 2009

Een embellishment van een foto

Ik zag dit schitterende stickervel (12 inch x 12 inch) van Webster's Pages en ik was op slag verliefd. Maar ja, je kunt nu eenmaal niet alles hebben. Vaak zit je met de verzendkosten van pakketkosten in je maag. Maar de inspiratie bleef in mijn hoofd hangen. Helaas, nogmaals ik kan absoluut niet digitaal de vorm van de foto veranderen. Ik doe het nog echt ouderwets met de schaar, maar ik knip maar al te graag.

Dus heb ik zelf iets verzonnen. Onlangs kreeg ik van Rob voor onze trouwdag een schitterend boeket. Ik heb toen een close-up foto van de hortensia gemaakt. Momenteel vind ik close-up foto's heel erg leuk om te maken. Mooie structuren komen op die manier nog eens extra naar voren. Deze foto heb ik verkleind (4 afbeeldingen op het formaat van 10 x 15 cm) laten afdrukken. Een chipboard vogeltje van Maya Road heb ik als mal gebruikt. Een belangrijke tip: bewaar altijd leuke chipboard om later als mal te kunnen gebruiken. En toevallig kwam zo uit dat een hartje van een hortensiabloemetje het oogje van de vogel werd.

De achtergrond is gestempeld met VersaFine Spanish Moss (één van mijn favoriete kleuren archival = veegvast inkt) met de stempel Misty garden patterns van Hero Arts. Het bessentrosje is ook een stempel van Hero Arts. Ik heb eerst de stempel voorzien van VersaFine Spanish Moss. De grotere besjes heb ik afgeveegd met een babylotiondoekje. En daarna heb ik met verschillende kleuren (Spring Pansy, Perfect Plumeria en Purple Hydrangea) VersaMagic chalc inkt op de "schone besjes"gedaan. En zo ontstaat als het ware een fantastische kleurenexplosie. Het is overigens gestempeld op parelmoerpapier voor een wat luxere uitstraling.
Het vogeltje heb ik met foamtape opgeplakt, net zoals het vleugeltje. Maar je kunt er ook voor kiezen om de foto op het chipboard te bevestigen.
Je kunt de foto-embellishment uiteraard op een gescrapte lay-out gebruiken. Maar ik was zo enthousiast om deze vondst met jullie te delen, dat ik gekozen heb voor een kaart.

5 opmerkingen:

Romy zei

Wat leuk om je op die manier te laten inspireren. Een erg gaaf idee om de foto als vogeltje te verwerken. Super gedaan, en helemaal in Odetta stijl:)

Cora zei

Wat een ENORM MOOI stickervel!!! misschien kun je als je dingen gaat bestellen eens met een paar personen iets bestellen??? ivm met de verzendkosten??? als ik bijvoorbeeld bloemen koop ergens dan deel ik de inhoud en de kosten meestal met mijn moeder zo heb je toch een hoop verschillende dingen tegen een leuke prijs....

Gr. Cora

Lean zei

Dat is nou leuk je kon dat stickervel net niet hebben maar was zeer heftig geinspireerd.Heel mooi geworden.hahah mooier dan het stickervel een echt Odettavel[uhh niet je eigen velletje natuurlijk].
groetjes,Lean

Marlieke zei

Gaaf Odetta, die vogel uit een hortensia-foto! En helemaal met dat oogje! Ik ben heel blij dat je deze inspiraite met ons hebt willen delen; dit geeft mij ook weer enorm veel inspiratie! Dank je wel

MadeByMaly zei

Waw Odetta, wat heb je dat weer gaaf en orgineel opgelost...veel leuker dan het stickervel en ook veel persoonlijker. Prachtig weer!