dinsdag 4 september 2012

Een ode aan de roos!

Ik woon nabij de rozenstreek van Noord-Limburg. Vooral Lottum staat bekend om zijn rozenfestival.
Helaas heb ik deze nog nooit bezocht, maar ik heb bij mijn ouders prachtige foto's van dit festival gezien. Ook heb ik vroeger geen vakantiewerk (oculeren en enten) bij een rozenkweker gedaan. Maar de roos behoort tot één van mijn favoriete bloemen. Mijn ouders hadden vroeger zwart/rode rozen in de tuin en mijn Thaise oma was helemaal gelukkig toen een struik met lilakleurige rozen in haar tuin had. Zelf vind ik zalmroze, lilakleurige, vintageroze en witte/groene rozen prachtig. Van Rob krijg ik, wanneer ik bloemen krijg, rode rozen. Hoe romantisch is dat!


Zelf raakte ik helemaal geïnspireerd door de dromerige blog "Rozen van Papier" waar Janny van der Vliet haar schitterende zelf gemaakte, niet van echt te onderscheiden, rozen laat zien. Dus heb ik met de prachtige lijn "Tea Thyme" van Prima Marketing, mullberry roosjes en met een stempelafdruk "Clock Collage" van La Blanche een mixed media collage gemaakt. Met de roosjes heb ik een hoofdtooi gemaakt en de roosjes zijn vooraf bewerkt met Glim Glam in de neutrale kleur "Chandelier". Zelf vind ik dit geweldig spul en minder geklieder dan Glimmer Mist. Het glittertje is wel wat groter dan die in de Glimmer Mist. De mini lay-out (10 x 15 cm) heb ik op een canvasboardje geplakt. Ik ga het een keer in een shadowlijst stoppen, dan blijft alles tenminste goed intact.


Ik vind de papierlijn "Tea Thyme" van Prima Marketing waanzinnig mooi en subtiel van kleur. Het compenseert het gemis van de lijnen van het merk Webster's Pages zoals ze eerst waren.


Hier volgen nog enkele producten gemaakt van rozen en geschikt voor consumptief gebruik. Dit is de Flora Likeur gemaakt van rozenblaadjes.


Mocht je ooit in Venlo gaan winkelen en je houdt van likeurtjes dan moet je zeker de slijterij "Bert & Joep Dielen" (Klaasstraat 14 te Venlo) bezoeken. Hier vind je vele verschillende soorten likeurtjes van eigen fabrikaat en ze worden gebotteld in hele mooie flesjes/flessen. Al drink ik niet zo veel alcohol, wanneer je daar binnenkomt, ruik je de heerlijke geur van een nostalgische slijterij.

Deze jam gemaakt van rozeblaadjes en ik heb het ik gekocht op de Floriade. Ik vond namelijk het potje en de roze kleur van de jam heel erg schattig.


Consumeerbare rozenknopjes vindt onze chinchilla Willy zo af en toe een echte lekkernij. Een chinchilla-menu is vanwege de gevoelige spijsvertering nou eenmaal wat beperkt. Voor de afwisseling krijgt hij ook kruidenhooi met rozenblaadjes (of met pepermunt). Willy eet het en hij slaapt heel graag het kruidenhooi. Verder neemt hij graag een zandbadje voor zijn vacht in hele fijne zand met gemalen anijszaad. Het lijkt wel een ware wellness in zijn kooi. Daarna ruikt zijn bontige vachtje heerlijk. Onze Willy heeft nu eenmaal een goede smaak, hahaha!

4 opmerkingen:

Romy zei

Wat geweldig, zo'n rozenoverzicht! En jouw collage is werkelijk prachtig! Wat een mooi, sjiek kapsel heb je de gestempelde dame gegeven!

Lean de Ruiter zei

Hahahhaha niet alleen Willy heeft een goede smaak jij toch zeker ook..lol..
Super gave post weer en een hele mooie mini lo heb je gemaakt.
doeggggggg.

Ira Huberts zei

Ha ha, ik dacht precies hetzelfde als Lean! Jullie zijn allebei verfijnd en elegant! Geweldige collage heb je gemaakt Odetta, dit is ook echt jouw hele eigen stijl, zo elegant en stijlvol, erg, erg mooi! Enne, over likeurtjes gesproken, ik ben een liefhebber, dus wanneer ik naar jou afreis dan loop ik graag met jou eens bij Bert & Joep naar binnen ;-) Liefs, Ira ♥
irascreacorner.blogspot.nl

Janny zei

Wat een mooie kaart heb je gemaakt met de rozenhoofdtooi, weet je toen ik heel lang gelden trouwde had ik al een krans van rozen in mijn haar laten maken met echte roosjes. Hahah ik wist toen nog niet dat ik ooit rozen zou gaan maken.
Ja ik ben ook gek op rozenjam, wat dacht je van rozen/champagne jam?Ook ik verdiep me al jaren in dat soort dingen.
Mooi papier heb je gebruikt!

Lieve groetjes Janny