zaterdag 7 juli 2012

One Love


Het was alweer een tijdje geleden dat ik een 12 x 12 inches grote lay-out heb gemaakt. Ik verbaas mij toch iedere keer weer hoe vol ook dit formaat kan raken. Ik heb er in iedere geval geen problemen om zo'n formaat gevuld te krijgen, hahahah. Maar soms is het een noodzaak om een voor mij toch wel grote lay-out te maken. Waarom???!!!! Dat lees je verderop in dit bericht. Het was wel een goede oefening voor mij.

Het hart met de vleugels en de kroon is gemaakt met grungeboard elements van Tim Holtz. Ik vind het heel fijn materiaal om mee te werken en het te verwerken. De vleugels zijn geverfd met cracklepaint in de kleur "Old Paper". Daarna zijn de randjes van een beige kleur inkt voorzien. De vleugels heb ik met een laagje Mod Podge glossy bewerkt. De kroon met goudkleurige acrylverf geverfd en is met brads bevestigd aan het hart. Het hart heb ik rood geverfd. Daarna heb ik dit hart met een swirlpatroonstempel van Tim Holtz gestempeld. Hiervoor gebruikte ik Brilliance Pearlescent Poppy van het merk Tsukineko. De randjes van de kroon en het hart  zijn met inkt van Cat's Eye in de kleur black sepia bewerkt. De zwarte glitterletters zijn thickers van het merk American Crafts en het lettertype is Rockabye.


Deze foto's met hierop de oudere zus van Rob, Suzy, samen met haar man Ludwig en hun dochter Kelly had ik nog over van een ander project. Ze zijn gemaakt tijdens het 21-jarige verjaardagsfeest van Kelly. Dus die kwamen nu wel heel erg goed van pas.Ik heb ze gemat en de randjes zijn met figuurschaar met "fotokartelrand"uitgeknipt.
De bloemen heb ik trouwens bevestigd met rondvormige klittenbandstickers. Iets wat ik iedereen van harte kan aanbevelen wanneer er grote bloemen op het lay-out komen, want het is een zeer handige methode. Het linnenband ( op 2 plaatsen naar binnengevouwen) heb ik met dubbelzijdige tape op het designpapier vastgeplakt en ik heb 2 brads voor extra stevigheid gebruikt. Zo krijgt de lay-out een nostalgisch effect.

Het designpapier wat ik gebruikt heb is overigens nog uit de oude doos. Het is uit de lijn "Love Struck" (ontworpen door Marah Johnson) van Creative Imaginations. De afbeeldingen zijn geïnspireerd op tattoos.


En zo ziet de lay-out in z'n geheel uit. Het wordt ingelijst in een 3D-lijst van Artemio. En zo hebben Rob & ik voor hun 25-jarige huwelijksfeest een origineel cadeau. De linker foto stond ook afgebeeld op hun uitnodiging.

Hun liefde is bekroond met hun dochter Kelly en met elkaar vormen ze 1 liefde voor elkaar.

4 opmerkingen:

Ira Huberts zei

Wat een gewéldig cadeau Odetta! Geloof niet dat je hen een groter plezier kunt doen dan met dit fantastische en persoonlijke geschenk. Je hebt prachtig papier gekozen en hebt er gewoonweg een heel liefdevol geheel van weten te maken. Super! Jij gaat straks een hele dikke extra knuffel krijgen!! Liefs, Ira
irascreacorner.blogspot.com

Lean zei

Prachtige lo geworden heerlijk kleuren met mooie foto´s en ze zijn daar vast heel blij mee.
groetjes,Lean

Romy zei

Wauw, wat zullen ze blij zijn met dit handmade with love cadeau! Hij straalt een prachtig sfeertje uit en ik vind het grungeboard embellishment heel gaaf geworden!

Marijke van Ooijen zei

Lieve Odette,

Wat een prachtig kado heb je gemaakt.
en wat een werk heb je daaraan gehad.
Het is werkelijk geweldig zoals jij dit
kunt maken..
Je hebt ook zulke mooie materialen gebruikt,
en die kroon is super!

Ik wil je nog hartelijk bedanken voor je lieve
woorden op mijn blog.
En ik wens je heel veel plezier met mijn boek!

Dag meis,
Marijke