maandag 23 juli 2012

Eindelijk zomer!!!


Van mooie quotes kan ik enorm genieten omdat zij heel vaak bepaalde gevoelens precies kunnen verwoorden. Net zoals de quote op de foto.

Het leken wel de donkere dagen voor de zomer ip.v. kerst. Deze hoed heb ik gekocht op de Pinkster Fair (een gezellige outdoorbeurs over lifestyle in en rondom het huis) bij Slot Zeist. Zelf heb ik hieraan een mooie corsage toegevoegd. Ik heb deze hoed slechts nog maar één keer kunnen dragen. Juist ja, op een mooie pinksterdag ergens in Zeist.


Iets waar ik ook erg vrolijk van word, is van deze zomerse Tilda in haar tuin en mooie asters die het nostalgische van het platteland hebben. Ik woon dan nu wel al jaren in de stad, maar tijdens mijn jeugd ben ik opgegroeid in een dorp. Zorgeloos heb ik daar heel veel buiten gespeeld en tijdens de zomer vakantiewerk gedaan bij de boeren. Maar van binnen was ik het dorpse meisje met een stadse mentaliteit (ruimdenkender), dus wilde ik weg uit het dorp.

De faciliteiten van een stad is een gemak, het is immer hier wat bruisender dan een dorp. Alhoewel wij net buiten het centrum wonen en met het ziekenhuis zo wat om de hoek, kom ik toch ook weer niet zo heel vaak in het centrum en gelukkig ook niet zo vaak in het ziekenhuis, hahaha. Alleen wanneer het noodzakelijk is, en het op stap gaan wordt ook wat minder naarmate wanneer je halverwege de veertig bent gepasseerd. Verder werk ik in een ander stadsdeel aan de andere kant van de Maas waar men dezelfde winkels (Xenos, HEMA, Blokker, Action, Wibra etc) heeft en het heel handig allemaal wat dichter bij elkaar ligt.

Maar het praktisch aankleden tijdens het slechte weer i.p.v. stylish verantwoord ben ik totaal niet verleerd. Tijdens de winters met sneeuw ben ik met groene tuinlaarzen (met losse thermozooltjes voor het warmhouden van mijn voeten) naar mijn werk gekluund om ze vervolgens te verwisselen voor mijn gewone schoenen. De snowboots in mijn maat 39 waren iedere keer helaas uitverkocht. En het is dan 's morgens toch langer donker en aan het einde van de werkdag weer heel vroeg donker, so, who cares! In het begin van dit jaar heb ik eindelijk op tijd snowboots, nee, niet van die glimmende barbieroze, maar van die praktische zwartgekleurde logge gevallen van de ANWB gescoord. En wat denk je, heb ik ze maar slechts één keer hoeven te dragen. Aan de ene kant gelukkig maar, hahaha.

Kortom, je krijgt een meisje wel van het platteland, maar het platteland krijg je niet meer uit het meisje.

Ik hoop dat jullie allemaal vandaag maar eens lekker van deze heerlijke zomerdag kunnen genieten!!!

4 opmerkingen:

Romy zei

Wat heerlijk om te horen dat je het plattelandse nog in je hebt! Wij hebben de luxe dat we aan de ene kant maar een paar kilometer bij A'dam vandaan zitten, maar aan de andere kant ook zo de polder en weilanden in lopen. Heerlijk vind ik dat! Je kaartje is prachtig! Wat een mooie nostalgische plaatjes!

Lovely Rivièra zei

Jij ook een fijne dag vandaag! Hopelijk gaat het zonnetje niet meer weg!

Liefs,
Maïsha

Ira Huberts zei

Wat een leuk verhaal Odetta, helemaal gelijk heb je, tuinieren met hoge hakken aan lukt niet zo bijster (of je moet je gazon op zeer elegante wijze willen beluchten natuurlijk ;-) Wij wonen eigenlijk precies goed, op 20 minuten loopafstand van de stad en op dito afstand van de bossen, kunnen dus naar keuze links- of rechtsaf. Vind je hoed enig, hou zelf ook erg van grote hoeden en je Tildakaart is lekker vrolijk en kleurig, helemaal goed qua sfeer! liefs, Ira
irascreacorner.blogspot.com

Lean zei

Heerlijk om te lezen en ja tis weer genieten buiten.
groetjes,lean