zondag 29 juli 2012

Let's have some tea!

En wat geef je onze moeder voor haar 70e verjaardag cadeau???!!! Een High Tea met ons hele gezin later dit jaar in hetzelfde restaurant waar zij haar feest hield. Zo kunnen wij samen achteraf nog gezellig napraten en nagenieten van deze mijlpaal.


In deze kaart hebben wij, de kinderen, schoonkinderen en kleinkinderen, onze naam geschreven en ons cadeau symbolisch aangeboden.

De kartonnen theepotvaas is van het geweldige merk "Talking Tables" uit de serie "Pastries and Pearls". Hier is de theepot gevuld met zijden bloemen, maar je kunt hem ook met echte bloemen vullen. Wel is het aan te raden om dan groene oase te gebruiken,zodat de theepot goed kan blijven staan. Nu heb ik grijsbeige oase gebruikt, omdat er geen water voor de bloemen nodig is. Nu ben ik geen ster in bloemschikken, dat is mijn moeder namelijk, maar ik heb geprobeerd om in een shabby chic-stijl te laten lijken of ik ze net vers uit mijn tuin heb geplukt en met een nonchelante, landelijke touch in de theepotvaas gezet.

Onze tuin is overigens momenteel een kale boel bij ons. Er staan wel geteld momenteel 2 hele boompjes in. Maar Rob heeft aan de ene kant van ons bescheiden patiotuin twee nieuwe schuttingen gemaakt, de schuur gebeitst in een teakkleur een een bloemenbak van ongeveer 2 meter gemetseld. Oh ja, niet vergeten een belangrijke melding hiervan te maken, tig kilo split verwijderd. Het was namelijk eerst een oosterse tuin. Nooit meer split in de achtertuin. Verder komt er een klein grasgazonnetje. Want bij ons in de buurt hoor je geen ouderwets geratel van grasmaaimachines, want heel veel  buren hebben de complete boel bestraat. Dus het is de hoogste tijd om hierin eens verandering te brengen.


Maar goed, ik dwaal weer eens flink van dit onderwerp af. Even een close-upje van de theepot. ...... will the Queen be coming for tea?
Een nog een zelfgemaakte cone of ook wel door mijzelf genoemde tractatietuit. Vanwege de hoge zomertemperaturen helaas geen chocolaatjes maar een Old Dutch Sweets-mix. De afbeelding die ik gebruikt heb is een vaantje van een slinger (Talking Tables). Verder materialen zoals karton, oud muziekpapier, tule, seam binding ribbon (vintage lint in ongekreukelde versie in de kleur Rose Petal), een stuk organza, pompom ribbon en overige linten gebruikt. Je kunt er ook bijvoorbeeld andere kleine cadeautjes hierin stoppen.
Kortom alle ingrediënten waren aanwezig om op een stijvolle wijze symbolisch een High Tea aan te bieden.

4 opmerkingen:

Lean zei

Gave creaties heb je weer gemaakt.En Rob is zijn eigen lekker aan uitsloven in de tuin...of is het afreageren hihihhihi!
Fijne zondag nog voor jullie.

Ira Huberts zei

Gewéldig Odetta! Van je beeldschone kaart tot de kartonnen theepotvaas, wat is die gááf zeg! Hele mooie bloemen zitten er trouwens in, kan ze hier bijna ruiken ;-) En je cone, súper gewoon! Alles is even prachtig en zorgvuldig samengesteld, wat zal je mama hiervan genoten hebben. En alweer hè: niet normaal meer, zoals wij met steeds dezelfde dingen bezig zijn ha ha ha!! Veel liefs, Ira

Romy zei

Wauw zeg, wat zal jouw moeder blij zijn geweest met zulke mooi en ook symbolische cadeaus. De bloemen zijn op zich al heel mooi, maar in deze theekan stralen ze echt! En als zo'n cadeau je dan wordt aangeboden in combinatie met een sjieke traktatietuit en een schitterende kaart, dan is het wel heel geslaagd:)

jacirascrap zei

Nossa que presentes bonitos voce fez!! Seu cone ficou muito lindo, um belo conjunto com o bule e cartão! Que ótimo ter um jardim e poder andar nele!