zondag 9 januari 2011

A Life in Bloom

Ik weet nog goed toen ik 21 werd. Tien dagen voordag ik meerderjarig zou worden, was ik reeds meerderjarig geworden door een wetswijziging dat je op je 18e meerderjarig wordt. Dat voelde toen best wel als een anti-climax. Maar ik ben er inmiddels al overheen gekomen, hahaha. Maar het gaat hier niet om mij, maar dit is een cadeaukaart voor het nichtje van Rob die binnenkort 21 jaar wordt.

Wil je een cadeaukaart maken, maar heb je niet zoveel tijd, dan volgt hier de oplossing. Men neme 2 enveloppe. In dit geval zijn dit 2 vierkante enveloppen waarin normaal gesproken een vierkante kaart van 15 x 15 cm past. Deze enveloppen zijn van een wat stevigere kwaliteit en die heb ik op de markt gehaald. Je schuift een klepje in de enveloppe. Nu heb je 2 vakjes waarin je een kaartje en bijvoorbeeld geld of een zelfgemaakte tegoedbon kunt stoppen. Je kunt er ook voor kiezen om voor maar één vakje te gaan door op het ene vakje designpapier te plakken waarop je een wens kunt schrijven. Ik heb aan beide zijden aan de buitenkant ieder een eyelet geplaatst, zo krijg je een hele mooie afwerking. Aan de rechter kant haal je een breed organzalint door de eyelet heen. Zodoende kun je op een feestelijke manier de cadeaukaart sluiten.
Het klepje van de ander enveloppe sla je om aan de buitenkant van de ander enveloppe. Dit klepje plakje vast.

Eigenlijk is het een beetje een "lawaai papegaai"-kaart geworden. Maar 21 jaar is best wel een mijlpaal. Het is beetje zo'n leeftijd waar de weg nog open voor je ligt wat je toekomstperspectieven betreft. En tussen je twintigste en dertigste staan er heel wat belangrijke en serieuze gebeurtenissen in het verschiet. Dus een vrolijk kaartje is hier wel op zijn plaats.

De materialen die hier heb gebruikt:
  • het vrouwefiguurtje is geknipt uit een collagevel uit de lijn "Fashionista" van Graphic 45, zij lijkt wel een klein beetje op het nichtje van Rob, dit figuurtje is bewerkt met Mod Podge;

  • De grote bloem (Fairyring) is van Prima Marketing en die heb ik van Romy Veul (nogmaals dank je wel)gekregen;

  • een mini sierrand van een gebakje;

  • de rode bloem is van het merk Petaloo en is tevens bewerkt met Mod Podge;

  • de gele bloem is Heidi Swapp;

  • de chipboard cijfers zijn Making Memories uit de lijn "Passport";

  • de vlinders zijn geponst met Martha Stewart-ponsen en versierd met rode plaksteentjes;

  • verder heb ik uit designpapier, volgens mij van Crafty Secrets, rozen geknipt en deze stukjes papier heb ik ook bewerkt met Mod Podge en ik heb het papier gekregen van Marianne van de Klok (nogmaals dank je wel);

  • het mooie rode lint van tule en roosjes is van Maya Road.

Ik vind het heel erg goed gelukt, en ik vind bijna jammer dat ik deze cadeaukaart weer moet afstaan, hahaha.

5 opmerkingen:

MadeByMaly zei

Wat een leuke kaart Odetta (enne...graag gedaan :-))). 21 Jaar is inderdaad niet zomaar iets. Ik weet nog dat ik het heel erg vond om 21 te worden, dan 'moest' ik me opeens volwassen gaan gedragen (vond ik toen). Gelukkig komt wijsheid met de jaren en voel ik me weer 18 (was het maar waar haha).

Jolanda zei

kijk en dit vind ik nou een echte Odetta...super mooi!!!!!!!
21,ach wat gaat de tijd toch snel!!!

Romy zei

Wauw, ik vind deze kaart supermooi! Het past echt bij de gelegenheid door de knappe jongedame erop te plakken! En de kleurencombinatie rood, groen en blauw is verrassend mooi.

Lean zei

als je de leeftijd aanpast mag je hem houden hoor.....gaaaf is ie!

Marlieke zei

Ook deze is weer zo gaaf! En ook weer voorzien van een leuke anekdote, haha! Zelf vond ik het vreselijk om 21 te worden....het was definitief zo oud....hihi. Nu denk ik daar wel anders over (loop nu langzaamaan tegen de 30 en dat gevoel van toen ik 21 werd begint weer op te borrelen...).