zondag 28 november 2010

Christmas Tag

Er is een wonder geschied! Nee, er is geen engel bij op bezoek geweest met heugelijk nieuws, hahaha! Maar voor het eerst in mijn leven ben ik op tijd met het maken van kerstkaarten en ik heb ze klaar, het zijn er maar liefst 40 stuks geworden! Een aantal series van verschillende kaarten, want ik hou van variatie in de kaarten en in het maken er van. Vandaar dat het wat rustiger op mijn blog is geweest. En de komende tijd krijg ik het redelijk druk op mijn werk. Verder ben ik blij dat ik dadelijk wat andere dingen kan gaan maken dan alleen maar kerstkaarten. Iedere jaar vraag ik mezelf af waarom ik mij dit mijzelf weer aandoe om zelf kerstkaarten te maken. Tegenwoordig heb je voor een prikkie hele mooie kerstkaarten. Mijn antwoord: Omdat het zo leuk is. Vroeger maakte mijn moeder ze ook zelf. Borduren, calligraferen, origami etc. Ze begon dan al in de zomer met borduren. Tegenwoordig sturen mijn ouders fotokaarten met een mooie foto die door mijn vader is gemaakt. Ach, misschien dat ik volgend jaar het ook wat makkelijker doe, maar dat denk ik iedere jaar. De komende tijd zal ik wat kaarten zien, waarvan ik denk dat ze de moeite waard zijn om andere mensen inspiratie te geven.

Bij mijn favoriete scrapwinkel http://www.madebymaly.nl/ hadden ze de Tim Holtz Alterations stans "Reindeer Flight" van het merk Sissix voor mij klaarliggen. Ik ben dol op herten, altijd al geweest volgens mijn moeder. De goudkleurige tag is van het merk Creative Café. De achtergrond is gemaakt van de schitterende kerstlijn "Jovial" (dubbelzijdig bedrukt) van Basic Grey. De naam van het vel is "Winter Garden". Ik heb het hert uit het designpapier van Eline's Old-fashioned Christmas papier gestansd. De stempelafdruk "Merry Christmas", ontworpen door Rhonna Farrer voor Autumn Leaves, komt uit de stempelset "Rhonna's Xmas Swirls". De stempeladruk met de tekst "Ring out the old" is van I brake for Stamps. Beide teksten zijn gestempeld op papier dat op perkament lijkt. Dit vind ik heel erg mooi papier voor een vintagelook. De groene glitter stersticker is van de Xenos. En de goudkleurige bordertape is van Talent wat ik bij de Trekpleister heb gekocht.
Nog een voorbeeldje van een tag. Het hert is nu gestansd uit het designpapier van de lijn "Falalala" van Making Memories. Bij beide tags hangt aan het hert een feestelijk belletje.

8 opmerkingen:

Romy zei

Wauw, wat een schitterende en feestelijke kaartjes! De belletjes zijn een erg leuk detail:) En ik heb alleen maar bewondering voor het feit dat je de kerstkaarten nu al allemaal af hebt. En zoveel ook...ik heb er nu een stuk of 15 die ik echt kan versturen (een aantal staan bij Simpel Scrappen gedemonstreerd) en na een tijdje komen de kerstkaarten me al de neusgaten uit;)

Marlieke zei

Wat een leukerds zijn het! geweldig gedaan. En wat goed dat je er al 40 hebt! Ik heb er nu een stuk of 25. Allemaal wel hetzelfde alleen dan met andere kleurtinten. als ikallemaal verschillende zou maken, zou ik niet meer weten welke kaart ik naar wie op zou moeten sturen, haha.

Jolanda zei

zo ze zijn heel mooi zeg,super!!
Fijne dag!!!
Liefs,Jolanda

(denk ook dat ik ze volgend jaar niet mee zelf maak,zoveel andere dingen te doen...maar toch,als ze af zijn is het wel weer heel leuk!!
)

MadeByMaly zei

O wat zijn ze prachtig geworden en zo gedetailleerd. Wat mooi! Ik heb inmiddels zo'n 30 kaarten af, komende dagen komen de meesten op mijn blog voorbij. Ik ben nu druk bezig enveloppen te maken want natuurlijk heb ik weer kaarten in een afwijkende maat gemaakt (om het me even gemakkelijk te maken haha). Vorige jaren heb ik fotokaarten verstuurd maar dit jaar had ik weer zin om ze zelf te maken.

SCRAP TALK zei

Hoy Odetta,
Had even wat minder tijd om te bloggen door knie operatie van ons Kimberley. En ons mams ook weer in kliniek :-((
Dus doe het even in één berichtje allemaal!
Ik geniet van je prachtige kaarten. Wat goed, zoveel kerstkaarten al af. Ik moet er nog een 10-tal.
Ik kijk nu al uit om van jou een "echte Odetta kerstkaart" te mogen ontvangen!!!
Je open brief over je nooit geboren kind heeft me heel erg aangegrepen. Ik vind het moedig van jou om dit op papier te zetten en met ons te delen!
Je cute cards zijn ook al zo mooi!
Fijne dag!
Liefs,
xxx
C.arine.

Lean zei

ooo gaaf Odetta heel mooi gemaakt en ik las[uhhh keek plaatjes]toen ik net 2 was van Bambi en stamper en ben nu uhhh 46 en ik wil ze nog wel op mijn behangetje Ron slaapt toch wel met zijn ogen dicht....hihhhi.
groetjes,Lean

Marian zei

Wat prachtig zeg. Heel mooi gemaakt!
Het is een feest om naar te kijken.

Groetjes,Marian.

Chok Keun zei

wow, very christmas feel, Xmas is on the way, ho ho ho... Merry X'mas!