dinsdag 17 augustus 2010

Joehoehhhh, ik ben weer terug op mijn Blog!

Zo, mijn vakantie is inmiddels voorbij. Tijdens mijn vakantie heb ik het redelijk rustig aan gedaan. Wel zijn Rob en ik een paar dagen wezen logeren bij mijn oom in Lisse (voor degene die dit misschien nog niet weet: deze plaats is wereldberoemd om de Keukenhof). Mijn oom heeft ons enorm verwend met zijn gastvrijheid. Wij hebben het Castlefest in de buurt van de Keukenhof bezocht. Daar liepen veel verklede mensen rond (in Gothic stijl, elfjes, mannen en vrouwen in 19e eeuwse stijl, een meisje met hoorns op haar hoofd etc). Er was een heus Middeleeuwse dorp opgebouwd. Wij keken onze ogen uit. Alleen, heel erg dom van mij, had ik mijn fototoestel op de logeerkamer laten liggen. Eigenlijk ben ik meer een verwerker van de foto's, dan dat ik ze zelf neem, hahaha.

Maar dat ik wel eens foto's neem, bewijzen deze volgende foto's.Bij ons in de tuin komt er af en toe een heel lelijk vogeltje op bezoek. Ik denk dat het een vrouwtjesmerel is. Ik noem haar, bijna respectloos, Bocheltje. Want het lijkt wel of ze een bultje op haar rug heeft. Maar ik hou ontzettend van merels, van hun gezang en de slungelige pootjes. Ondanks dat Bocheltje niet zo knap is, verzorgt ze zichzelf heel erg goed. Dat is toch wel heel schattig om te zien!
5 opmerkingen:

Jolanda zei

het is wel een lieverdje!!Leuk zo'n eigen "buiten" vogeltje!!En jammer dat jeje fototoestel was vergeten...ach kan gebeuren he...volgende keer beter;)

Romy zei

Dat klinkt als een heerlijke vakantie. Het is op dat soort moment wel zo jammer dat de tijd zo snel voorbij gaat. Maar gelukkig blijven de herinneringen dan voor altijd:) Jammer dat je je fototoestel vergeten bent, maar je hebt in ieder geval wel foto's van dit mooie (of nou ja...door dat bocheltje iets minder mooie, hihi) mereltje:)

SCRAP TALK zei

Hoy Odetta,
Leuk te horen dat je vakantie geslaagd is!
Ik vind dit vooral een lief vogeltje. Zelf hebben we in onze tuin een merel vrouwtje en mannetje die ik elke dag eten geef. Ze zijn tamelijk tam. Hun nest is op amper 5 meter van onze keuken. Probleem: telkens als hun jong uitkomt in het voorjaar, gaat mijn Zita poes er mee lopen zo gauw het de eerste x uitvliegt. Jammer maar helaas, het is de natuur en ik ben niet rap genoeg om tussen te komen.
xxx
C.

Marlieke zei

Hihi geen lelijk eendje maar een lelijk vogeltje. Die hebben wij ook 1 maar niet zo lelijk als deze hoor, haha. Ik heb daar laatst ook foto;s van genomen en een filmpje van gemaakt want hij twiet er heel wat op los. En op ons waterornamentje gaat hij dan badderen en water drinken. Zo leuk! En ja...Lisse = Keukenhof!

Lean zei

hahahahaha ja een fototoestel vergeten wie herkent dit niet scheelt we hoeven er geen rolletje meer in te doen of kapje te verwijderen....maar dan is de accu weer leeg of zo.En Lisse ken ik wel heb ik VROEGER aardig wat afgefietst met me race fiets.