dinsdag 13 maart 2012

Retro Vintage

In een winkel zag ik een parelketting (dubbele rij) met een zijden bloem. Dat vond ik een ontzettend leuk idee om hiermee zelf te gaan stoeien, aangezien ik een complete tuin met Prima Flowers heb. Deze bloemen zijn echt een verslaving van mij.

Bij de Trekpleister zag ik deze ketting van het merk Zenner. De kralen hebben een prachtige kleurenverloop van koraal naar zalm.Door een corsagespeld aan de achterkant van de Prima Flower vast te naaien, kon ik op deze manier de bloem bevestigen aan de ketting. Dat had ik namelijk bij parelketting gezien, hahaha. De bloem komt, wanneer de ketting gedragen wordt, aan de linkerkant te hangen. Vrouwen dragen namelijk een bloemencorsage volgens de etiquetteregels aan de linkerzijde. Verder nog als decoratie wat kantjes vastgeknoopt.
Deze ketting wordt een cadeau voor een vriendin die zeer onlangs 40 jaar is geworden. Zij heeft van nature heel licht blond haar en een zeer lichte huid en ik ben er vast van overtuigd dat deze ketting haar prachtig zal staan.
Uiteraard kun je ook zelf een bloem (bijvoorbeeld van kant), in de kleur die je maar wilt, maken. Leuk om cadeau te doen of om lekker voor jezelf te houden.

3 opmerkingen:

Romy zei

Wauw! Daar kan zelfs de mooiste ketting uit de winkel niet aan tippen:)

MadeByMaly zei

Mooi Odetta, maar ja...je weet het he? Ik ben fan van alles wat je maakt :-)))

Marlieke zei

Bloem + ketting + corsagespeld + Odetta = supermooie creatie! :-)