zondag 25 maart 2012

Letters

Ik hou eigenlijk best wel van ouderwets communiceren. Vroeger heb ik een tijdje een penvriendin in Padua (oftewel Padova) in Italië gehad. Helaas heb ik geen contact meer met haar.

Brieven schrijven doe ik eigenlijk niet meer, maar kaartjes met een persoonlijk bericht versturen wel. Ik vind dit veel persoonlijker en attenter dan een sms-je.Je vast nog wel van die halve vellen designpapier die nog ongebruikt liggen te liggen. Verdeel zo'n vel in drie delen en ril de twee vouwlijnen. Wanneer je 1 plan naar binnen vouwt en de andere flap daar weer overheen lijkt het net een enveloppe. Decoreer de buitenkant met wat je leuk vindt. Plak aan de achterkant een lint vast wanneer je de niet vastgeplakte uiteinden om de omslag heen kunt strikken.Je kunt ook een label bevestigen aan het lint.

Uiteraard kun je aan de binnenkant het middenvlak (of de vlakken aan beide zijden) ook decoreren. Dan wordt het, zeg maar, een verrassingenveloppe.

Nu heb je ondere andere een originele brief of een omslag voor een cadeaubon. Vaak is de verpakking nog leuker dan het geschenk, hahaha.

6 opmerkingen:

Lean zei

Heel mooi en inderdaad veeeeel leuker dan een sms...stom gedoe..lol!
geniet lekker van het mooie weer groetjes,Lean

Romy zei

Ik ben het met je eens: kaartjes zijn zoveel leuker dan sms'jes! En al helemaal als ze zo prachtig verpakt aankomen:)

MadeByMaly zei

Ik kan aan smsjes ook niets romantisch ontdekken. Ik gebruik ze alleen voor 'snelle communicatie' met mijn dochter (anders gaat haar beltegoed te snel op).

Je kaartjes zijn helemaal geweldig!

Ira Huberts zei

Heerlijk, blij te horen dat in jouw leven nog plek is voor nostalgie Odetta! Doet me goed ;-) Er gaat niets boven zo'n ouderwetse handgeschreven epistel, ik had vroeger ook zoveel penvriendinnen over de hele wereld (en eigenlijk nu weer in blogland ;-), schreef zelfs geheimschrift (spiegelschrift en dan ook nog met citroensap!, kon niet spannender!). Gave enveloppen heb je gemaakt, inderdaad al een cadeautje op zich! Groetjes, Ira

Jolanda zei

Dit heb je heel mooi gemaakt! Ik ben het helemaal met je eens over die smsjes!

Groetjes Jolanda

Karin Wouters zei

Gelijk heb je... Van een kaartje word je altijd blij en is een mooie herinnering!