zondag 19 april 2009

Oké, nog één keer dan!

Goed, je kunt niet altijd dezelfde trucjes uithalen. Maar soms is het makkelijk om dezelfde ideetjes te gebruiken voor een cadeau.
De bovenste foto en tweede foto is een canvasdoek van 30 x 30 cm met een hele hoge rand. Het is nog een verjaardagscadeau voor de vader van Rob. Gelukkig hebben daar geen computer, want het is een verrassingen. Lang leve prijzencircus van de V&D. Nu kun je met de hoge rand ook leuke effecten creëeren, maar dat heb ik achterwege gelaten. De zijkanten en een stukje van de randen van de bovenkanten zijn geverfd. Op het canvasdoek heb ik een vel designpapier Cupid uit de papierlijn Hey Sugar van Cosmo Cricket gebruikt. Marianne verkoopt in haar winkel. Het papier is dubbelzijdig en ik vind dit de mooiste zijde. Het notenpapier is gevernist. De Grungeboard swirl van Tim Holtz is geverfd met Ranger Paint Dabbers in de kleur Lettuce. Daarover heb ik een laag Tattered Angels Glimmer Mist Olive Vine geneveld en toch nog even met een kwastje voor de goede verdeling hiervan nagestreken. De bloem is van Prima Marketing Fiesta Flowers in de kleur Glaze. De bloemen komen in een setje van 2 stuks tezamen met corsagespelden. Leuk als moederdagcadeautje of voor op je fleurige zomerjurk en bijpassende hoed. Ik heb ze bij Romy gekocht. De handgreep die omgekeerd heb opgeplakt, heb ik bij de Xenos gekocht. Daar worden ze per 2 stuks voor € 1,99 of zoiets verkocht. Je heb ze daar ook van gietijzer, maar ik vind ze iets te zwaar voor het doek. De trinket pin van Tim Holtz en een lint met de muzieknoten erop zorgen voor de finishing touch.
Toen had ik nog een handgreep over. Voor mijn ouders heb ik dit showboard gemaakt. Zie derde foto. Het principe is hetzelfde. Maar dit keer is het een canvasboard en heb ik de achtergrond geverfd met een lakroller. Bij de vorige showboard ben ik toen met spatel en gesso aan de slag gegaan om een achtergrond te creëeren. De licht bewolkte lucht is door het sponzen met een schuursponsje (uiteraard met het sponsgedeelte) ontstaan. De hitch fastener (het knopje) van Tim Holtz zit in het canvasboard vastgeschroefd.
De vogeltjes komen bij de Xenos vandaan. Er zaten twee vogeltjes, een vlinder en ei (dat helaas krak zei, want het was een echt ei, gelukkig zonder inhoud) voor de speciale aanbieding van 1 euro. Waarop ik niet bezuinig is de acrylverf. De dekking van een wat duurdere verf is toch stukke beter.
Grungeboard vind ik de beste ontdekking sinds het gesneden brood.
TIP!!!! Denk wel eraan, wanneer je de grungeboard op de foto gaat gebruiken, je de achterkant ook even moet verven. Grungeboard is namelijk NIET ACIDFREE!!!!
Mijn moeder zegt altijd: Wie niet rijk is moet slim zijn! Met een beetje creativiteit kun je zelf de leukste dingen voor een aangenaam prijsje maken om cadeau te doen. Bij de Action vind je ook voor een leuke prijs Canvasboarden, gesso, decoratie etc. Andere favoriete winkels van mij om te snuffelen zijn dan ook de Blokker, de Marskramer en de Xenos.

3 opmerkingen:

Birgit zei

Wat weer super mooi Odetta. Geweldig om zo'n cadeau te krijgen! En je hebt helemaal gelijk je kunt bij veel winkels voor weinig geld de leukste spulletjes krijgen om mee te scrappen!

Lean zei

Maar het blijft mooi ,daar is hij vast blij mee.En je ziet toch handig als niet iedereen een pc heeft.Dat is met mijn ouders ook zo.En de winkels die je noemde huuummm die ken ik niet hoor hihi.
Groetjes,Lean.

Romy zei

Wauw, daar zullen ze vast heel erg blij mee zijn! Een prachtige achtergrond heb je gecreeërd en met die lieve vogeltjes en bloemen erbij is het een echt kunstwerk.