zondag 5 april 2009

Bijna pasen!
Hier weer mijn beroemde vierkante enveloppe die ik als kaart gebruik. Ik vond inspiratie in de laatste editie van het magazine "Cards Only". Ellen Prinsen gebruikte daar strookjes stof. Aangezien ik vroeger kaarten maakte met stof die op dubbelzijdige plakfolie werden bevestigd, heb ik een leuke verzameling stofjes. Dus ben ik daar eens gaan snuffelen. Mijn moeder lacht zich vast een hoedje dat zelfs ik een naald met draad heb gehanteerd. Voor beide kaarten is de achtergrond gemaakt met behulp van een mal en daarna heb ik de vorm uit de Bazzill Dotted Swiss Cardstock (de kleur Honey) geknipt. Ik ben verder in het gelukkige bezit van een envelopjesmal. Daar heb ik veel profijt van. Want met envelopjes kun je leuke dingen doen.

Bij het zien van het bruine kipje in de enveloppe komt er bij mij meteen een leuke anekdote naar boven. Ik heb bijna 7 jaar een zolderetage met een grondoppervlakte van 60 m2 gehuurd. Maar alle faciliteiten waren aanwezig, de woonkamer, de keuken, de wc/doucheruimte, en de slaapkamer met naast mijn bed de wasmachine. Kortom ik was zielsgelukkig hiermee. Samen met Rob heb ik 3 van de 7 jaar hier gewoond. Rob werkte toen gelukkig nog onregelmatig wat in zo'n ruimte wel ten goede kwam aan onze relatie. In de lengten liepen de muren na een meter hoogte al schuin.
De keuken was popperig klein. Grondoppervlakte was ongeveer 1,5 x 2 m2. Er was een dakkappeltje bij de aanrecht (de spoelbak was net zo groot als het stukje gewone aanrecht). Naar de gang toe waren er nog twee raampjes. Dus zocht ik gordijntjes. En natuurlijk niet van een simpel stofje. Toevallig waren wij toen bij mijn broer en schoonzus in Goes bij de Decorette. Natuurlijk heel veel verschillende gordijnstoffen. Maar wat ik zocht hadden ze daar niet. Gezellig, zonnig geel met bruine kipjes, want dat was de perfecte kleurencombinatie voor de raampjes van mijn minikeuken. Dat had ik weer. Een paar maanden later kwam mijn schoonzus Jolien in de Decorette. Zegt een verkoper tegen Jolien: "Zeg maar tegen uw schoonzus, dat we het hebben, hoor. Gele gordijnstof met bruine kipjes." Maar ja, toen was het al te laat. Want inmiddels hingen er witte valletjes. Maar deze gordijnstof zal vast ergens anders ook prachtig hebben gestaan. Dat weet ik heel zeker!

4 opmerkingen:

Lean zei

Wat een mooie kaarten weer en ja mij waren de stofjes ook opgevallen.Eens puilde mijn kast er van uit.Ik vind het gaaf.
groetjes Lean

Romy zei

Leuke kaartjes zijn het beiden geworden! Erg mooi zoals je die stof hebt verwerkt. Niet verder vertellen hoor, maar ik wil binnenkort op mijn blog een wedstrijd zetten waarvoor de opdracht is dat je stof op een layout moet verwerken. Ik wil dit zelf ook graag eens proberen.

Jolanda zei

Ze zijn SUPER!!!
Erg mooi gedaan,jij maakt echt van alles iets byzonders.
Ben benieuwd naar wat er komen gaat!

Karen Cheetham zei

Too cute! The chickens are adorable!