maandag 28 februari 2011

Viva la Diva!!!

Na alle cute en vintage was ik weer aan heel iets anders toe. Mijn creatieve geest is nogal wispelturig, draait overuren in mijn gedachten, wat soms heel erg vermoeiend kan zijn, hahaha. En net zoals bij iedereen te weinig tijd om het ten uitvoer te brengen. Na wat rondgesurfd te hebben op het internet kwam ik wat mooie plaatjes tegen. Deze heb ik uitgeprint, opgepimpt en hiermee heb ik het volgende gemaakt.
Aan deze afbeelding heb ik niet veel gedaan. Wat mini-roosjes in passionele kleur rood en een Prima Marketing strass-swirl in deeltje geknipt en deze deeltjes heb ik verdeeld over de drapage.Op haar jurk heb ik het woord diva geplakt (geknipt uit de canvaswoordstickers van 7 Gypsies). Zodoende onstond deze vampachtige diva met een al glamour.
Hier heb ik lint en tule van de ICI Paris cadeauverpakking gerecycled. Van het tule heb ik een bloem met groene glasparels gemaakt. Midden door het groene organzalint heen heb ik een draadje getrokken. De bloem zit tezamen met de felroze satijnen roosjes vastgenaaid op het groene organzalint. Het zit met steekjes op de kaart vastgenaaid. Ik kom er eigenlijk nu pas achter hoe handig deze manier van bevestigen is, hahaha. Het elegante kolibrietje is ook een afbeelding en die heb ik uitgeknipt. Het hemdje van deze dame in kwestie bedekte niet haar décolleté helemaal, dus heb ik haar zaakje maar gekuisd met dit sierlijke vogeltje. Zij doet mij trouwens aan Irma La Douce uit Parijs denken.
Ik vind afbeeldingen van Pin-Ups uit de jaren veertig helemaal geweldig. Je zag ze toen tijdens de tweede wereldoorlog ook heel vaak op een gevechtsvliegtuig afgebeeld.


Als basis heb ik een zwarte kaart met fluwele swirls gebruikt. Deze schitterende kaarten zijn tegen een zacht prijsje verkrijgbaar bij de Action. De zwarte bloem is gemaakt van het kant dat ik uit een lingeriewaszakje (wat ooit eens bij het magazine La Vie en Rose zat) heb gesloopt en die zit met steekjes vast genaaid op de kaart. In het midden zit een prachtige brad van Karen Foster. Diamands and pearls passen perfect hierbij. Het achtergrondpapier komt uit een pakketje wat ik ooit bij de Zeeman heb gehaald.


Kortom je hebt maar heel weinig nodig om een "artsy" Diva-kaart te maken. Deze kaarten zijn o.a. ook zeer geschikt voor een man.

8 opmerkingen:

Jolanda zei

Ik vind de kaarten geweldig,heeeel gaaf...mooie dames ik hou ook erg van pin ups...
Je hebt er weer plaaaaatjes van gemaakt!
Hele mooie kaartjes!!

Jolanda zei

BTW,Dita von Teese...daar doen deze kaartjes me ook aan denken..die vind ik ook geweldig...volgens mij is dat de laatste pin-up van onze tijd?!!

MadeByMaly zei

Wow Odetta, prachtig!
Ik vind deze plaatjes ook altijd super.

SCRAP TALK zei

Hoy Odetta,
Jij hebt idd. niet veel nodig om deze arty-kaarten te maken. Met al jouw inspiratie en talent komt dit helemaal goed ;-))
Ik geniet na afwezigheid weer dubbel van jouw blog en creaties.
Fijne dag!
xxx
C.

Lean zei

Super zijn ze weer enuhh gaat het een beetje met je brein!!
groetjes,lean

Romy zei

Wauw, wat een prachtige divalicious kaartjes! Ze zijn supersjiek en mooi. Volgens mij is er geen stijl die jij niet kunt:)

Karin Wouters zei

Wauw, de kaarten zijn weer supermooi... Vooral de eerste kaart vind ik erg mooi.

jazsutra zei

WOW WOW WOW !!! I love vintage girls and you did such pretty things with them!!! TFS!!!

love
jaz