maandag 13 april 2009

Mijn creatieve vader

Dit is het Lancaster Monument in Meerlo waar mijn ouders nog wonen.

Het ‘Lancaster-monument’ in Meerlo (gemeente Meerlo-Wanssum) is opgericht ter nagedachtenis aan de Britse bemanning van een Lancaster bommenwerper die hier in de nacht van 12 op 13 juni 1944 neerstortte, na aangevallen te zijn door een Duitse nachtjager. Zes van de zeven bemanningsleden kwamen hierbij om het leven. De enige overlevende, Jack Trend, was op 85-jarige leeftijd bij de onthulling van het monument d.d. 7 juni 2008 aanwezig. Het was zijn allergrootste wens dat dit monument er kwam.

Het Lancaster-monument in Meerlo (gemeente Meerlo-Wanssum) is een aluminium plaat, afkomstig van de neergestortte bommenwerper. Hierop zijn een tekst, de namen van de slachtoffers en een afbeelding van het toestel aangebracht. De plaat is in een weersbestendige kast (ontwerp Jos Poels) geplaatst.

Mijn vader was betrokken bij het Comité Monument Meerlo en heeft het grafisch ontwerp gemaakt.

Op 4 mei a.s. zal er tijdens de dodenherdenking een Lancastervliegtuig over dit monument vliegen. Zodat wij de slachtoffers, aan wie wij onze vrijheid danken, nooit mogen vergeten

4 opmerkingen:

Romy zei

Het is een prachtig en stijlvol monument. Wat een mooi initiatief om daar de doden te herdenken.

MadeByMaly zei

Ook ik vind het een prachtig monument. Ik vind het zo belangrijk dat nooit vergeten wordt wat er gebeurd is en dat we dankbaar zijn voor onze vrijheid. Het had ook heel anders kunnen zijn. Je vader heeft een prachtig ontwerp gemaakt. Ik zou het graag eens in het echt gaan bekijken.

Lean zei

Dit mag zeker niet vergeten worden.Het monument ziet er prachtig uit,daar zal zeker even bij stil gestaan worden.Groetjes Lean.

Marjan Oosting zei

Wat een mooi verhaal en wat een sfeervol monument.
Ik ga het je toch nog een keer zeggen. Je doet de naam somersetgarden echt eer aan, je manier van schrijven is ook echt zo. Heerlijk om altijd even je blog te lezen!

Liefs Marjan