maandag 13 april 2009

Mijn creatieve moeder
Behalve dat mijn mama ontzettend goed schilderen kan, heeft ze sinds kort ontdekt dat ze ook kan kleien. Ik vind de spiegellijst en het beeldje van de vrouw schitterend.
Bloemschikken kan ze ook geweldig. Zie dit mooie paasstuk. Ik weet niet anders dan dat ze dit altijd al heeft gedaan. Voor de gezelligheid en om uiteraard iets moois te gaan maken, gaat ze wel eens naar een workshop. Maar thuis doet ze ook een en ander hieraan. Voor de bruiloften van haar zoon en haar dochter (ik dus, ik heb geen zussen) heeft ze de corsages gemaakt. Ze kent van de meeste bloemen de Latijnse naam ervan.
Noem maar iets op ze heeft het wel ooit gedaan. Kalligraferen, bonsai boompjes pesten, borduren, breien, haken, origami. De kleurplaatjes in mijn lesboeken toen ik op de eerste klas zat, inkleuren, omdat ik geen zin had. Mooie kleren kon zo ook maken. Toen ik vijf jaar oud was, had ik zo veel kleren, dat de 3 zonen van mijn peetoom en peettante een modeshow hielden. Met pasen zagen wij altijd op ons paasbest uit. We leken de Patridgefamilie uit de jaren seventig wel (wellicht is deze familie bij mijn leeftijdsgenoten wel bekend). Ze is zo handig.
Kortom, mijn mama is een kunstenares! En ik ben zo trots op haar.

5 opmerkingen:

Romy zei

Wat een prachtige dingen heeft je moeder gemaakt! Die spiegellijst is schitterend. Erg leuk dat je zo'n creatieve moeder hebt. En al helemaal handig als je daardoor altijd kleding genoeg had als klein meisje:)

MadeByMaly zei

O wat mooi! Geef haar maar een zeer welgemeend compliment van mij. Ik vind het prachtig. Wat fijn he, zo'n creatieve ouders. Mijn moeder was heel creatief met borduren en breien en mijn vader kon alles maken wat hij zag...zo fijn om in zo'n gezin op te groeien. Ik vind alles wat je moeder maakt mooi maar het beeldje van de tweede foto heeft mijn hart gestolen.

Lean zei

Je moeder maakt zeker mooie dingen net als jij vandaar dus .
Creatiefie tijd alom.Groetjes Lean

Marjan Oosting zei

Prachtig wat ze heeft gemaakt!

Jolanda zei

Oh , wat mooi!!!Je moeder maakt echt hele mooie dingen!(je vader trouwens ook!)
Die spiegel is echt super!
Jij moet wel een super trotse dochter zijn!!Wat een talent in je familie!!