dinsdag 10 februari 2009

Rouge de Garance


Rouge de Garance is een ontzettend mooi Frans designpapiermerk. Je kunt meteen zien dat het niet Amerikaans is. Veel scrappers hebben dan ook een beetje moeite met dit merk. Wanneer je gewoon een los vel inlijst heb je in feite al een schitterend kunstwerk voor aan de muur. Het designpapier is een soort papier wat voor jou werkt. Ik gebruik dus voornamelijk als achtergrondpapier en combineer het rustig met een ander merk designpapier. Het heeft bijna geen embellishments nodig. Hier komt dus de kunst van het weglaten aan te pas. Ik ben vorig jaar in de zomer begonnen met maken van de lay-outs voor een foto-album van Barcelona, waar Rob en ik reeds in 2006 zijn geweest. Maar ik wil toch liever een mini-album. Ik heb een beetje moeite met het formaat 12 x 12 inch. Ik het vind ook niet echt een lekker handzaam formaat. Zelf ben ik meer het type van een afwijkende maat.

Door het designpapier op de juist plek in te knippen of hoe je dit mag noemen en je moet ook wel de vorm volgen, kun je heel leuk een foto ertussen schuiven. Ook kun je een deel van het papier uitknippen en op een cardstockvel verwerken zoals bij de bovenste foto is gebeurd. De chipboardletters zijn overigens van K & Company.

2 opmerkingen:

Romy zei

Ze zien er prachtig uit allemaal. Ik denk dat ik in de toekomst zeker nog een keer ga proberen met het merk aan de slag te gaan. Vooral de techniek met het uitknippen van de bloemen vind ik een mooi effect geven.

MadeByMaly zei

Wow, heel erg mooi. Ik ben ook dol op dit papier!
Barcelona is ook mijn favoriete stad. Helaas zijn mijn foto's daarvan nog niet digitaal en moet ik ze eigenlijk bijbestellen en er ook eens een paar lay-outs mee maken...maar eerst mijn 10+ andere ideeën uitwerken haha