maandag 27 juli 2009

Sepia foto's
Gisteren waren Rob en ik gezellig naar mijn ouders.
Zelf ben ik, wat een fotocamera betreft, niet veeleisend. Ik ben zeer tevreden met mijn Sony Cybershot 6.0 megapixels. Het moet compact en gebruikersvriendelijk zijn.
Maar ooit wil ik een digitale fotocamera die ook sepiafoto's kan maken. Deze optie zit nu vrijwel standaard op de nieuwe camera's. Dus vroeg ik aan mijn vader of zijn digitale fotocamera de optie sepia had. Zelf had mijn vader het nog nooit gebruikt en meteen ging hij bij zijn fotocamera kijken en uitproberen. Zodoende maakte hij o.a. deze foto's van mij.

8 opmerkingen:

Romy zei

De sepia-optie is erg leuk om mee te spelen! Ik heb er ook eentje op mijn camera zitten, maar gebruik hem niet zo vaak. Het effect ervan is wel erg mooi! De foto's van jou zijn trouwens ook prachtig!

Cora zei

Mooie foto's!! ik gebruik zelf ook nooit de kleur functies op de camera ik heb nu een printer waar je van te voren kunt aangeven of je zwart wit of sepia of iets dergelijks wil printen (nog niet getest trouwens maar de functie zit erop... enne met Picasa kun je ook best veel....

Gr. Cora

Lean zei

hahaha hoeree voor paps je ziet hij is de techniek al voor hihi.
mooie foto´s maakt zijn camera ook nog nou wat wil je nog meer meid.
gr,Lean enuhh ik heb ook zo´n cybershotje stop je zo heerlijk weg en aan het einde van de dag geen nek hernia.

Marlieke zei

Een sepi-optie is inderdaad geweldif! Wij hebben naast onze compact-camera ook een digitale spiegelreflex camera en die heeft zelfs de mogelijkheid om eenfoto naast sepia-tinten, ook in alleen maar paars-tinten te maken Of groen...of oranje...of blauw. Ook leuk. Niet dat ik die optie al vaak gebruikt hebt hoor...meestal denk ik er later pas aan dat ik dat op bepaald emomenten wel eens had kunnen doen.

Jolanda zei

Hoi,mooie foto's...je vader maakt mooie dingen!! ik heb een spiegel reflex en een sony cybershot en eerlijk gezegt,ik heb de spiegelreflex nu 3 jaar en gebruik m bijna nooit,en ik zou ook niet weten wat ik er allemaal mee kan,geen tijd om me erin te verdiepen.De cybershot gebruik ik heel vaak,past zo makkelijk in je tas,of jaszak!

Anoniem zei

Mooie foto's van jou! En in sepia! Een week of drie terug een Nikon D90 gekocht en ja hoor; ik kan dus foto's in sepia nemen! Wist ik nog niet ;-))
Scraptalk.

Jol@nd@ zei

Wat zijn het mooie foto's geworden!! En ik vindt het ook altijd leuk (al doe ik het zelf niet heel veel) om foto's in sepia te laten afdrukken.

Groetjes Jolanda

Marlieke zei

hahahaha...opgeswirled...wat een heerlijk nieuw woord ;-)