donderdag 23 juli 2009

Enkele handige stempeltips

Er is een nieuw stempelmerk, namelijk Different Colors. Deze stempel "Botan"van dit merk vind ik geweldig en zeer. Het kan als een achtergrond worden gebruikt, maar je kunt er ook delen van gebruiken. Dit merk is verkrijgbaar bij http://www.ludiec.nl/.Nou spons ik nog wel eens achtergronden, maar soms ontbreekt het aan tijd en ga ik op zoek naar een makkelijkere manier. Ook handig als je nog maar een beginner bent, en je bent ook nog een scrapper en je heb nog niet zo veel verschillende kleuren inkt. De uitkomst is het dessinpapier van Basic Grey. In iedere lijn zit er altijd wel een redelijke effen gekleurd vel tussen. En stempel hierop en je heb dan toch een special effect maar op een eenvoudige manier.

Deze kaart heb ik pas geleden gemaakt. De bloemen heb ik op foamtape gezet. De schitterende kroontjespen is een stempel van Stampinback. Je moet wel van knippen houden. Voor mij is het knipwerk een zeer ontspannende bezigheid. Ik knip zelf het allerliefste met mijn HEMA-borduurschaartje. Met dit schaartje heb ik reeds kilometers geknipt.

Overweeg de aanschaf van een stempel of stempelset heel goed door jezelf het volgende af te vragen: "hoe vaak ga ik of kan deze stempel/stempelset gebruiken en hoe divers is deze stempel/stempelset in het gebruik?" Niet om de Magnolia-fans te beledigen, maar ik vind de aanschaf van een stempel van dit merk aan de zeer prijzige kant. Gemiddeld € 8,95 per stempel, geloof ik. Voor dit geld kun je veel nuttigere stempels aanschaffen die je veel vaker en veelzijdiger kunt gebruiken. Bijvoorbeeld van het merk Crafty Individuals.
Achtergrondstempels zijn ook altijd zeer zeker de moeite waard en kunnen een goede vervanger van het dessinpapier zijn.

5 opmerkingen:

Marlieke zei

Hoi Odetta, hele nuttige tips weer! Dank je wel! En eerlijk gezegd ben ik het wel met je eens over de magnolia-stempels. Ik heb er dan ook nog geen. Daar staat wel tegenover dat ik toevallig adgelopen week tot het besef kwam dat ik graag een stempel wilde hebben met een 'poppetje' er op; die heb ik dus ook niet. maar ik wil niet aan de magnolia's, maar weet ook nog geen alternatief. Hm...eigenlijk is dit gewoon een reactie op jouw goede tip, maar mijn reactie begint uit de hand te lopen geloof ik over mijn eigen praktische probleempje, haha.


Hoe dan ook" bedankt weer dat je dit met ons wilt delen!

Groejtes Marlieke

Romy zei

Wat een goede tips! Inderdaad, dat Basic Grey papier is daar perfect voor. En het scheelt een hoop inkleurwerk. Ik ben het helemaal met je eens wat betreft de Magnolia's. De stempels die ik heb (en dat zijn er niet zoveel) gebruik ik vrij vaak. En af en toe koop ik wat Magnolia afdrukjes (er ligt nu een hele stapel...) en nu ben jij voor mij aan de stempel, waar ik superblij mee ben:)

Christie zei

Wow! What a lot of work! It turned out SO VERY beautiful. As always, you work amazes and astounds me. You're so very talented.

Lean zei

handige tips Odetta en ook ik heb nog geen Magnolia in huis.De prijs voor een stempel.Maar er zijn zat meiden die de mooiste creaties maken.En basic grey heeft zeker mooi papier in allerlei kleuren yummie.
gr,Lean en een knuf van Misty

SCRAP TALK zei

Handige tip! Bedankt om te delen. Dat papier van B-Grey moet ik onthouden want ik ben geen kei in inkleuren. Ook in knippen ben ik niet handig. Ik hou veel van stempels maar magnolia's koop ik ook niet. Als ik er eens ééntje nodig heb, neem ik één van de vele afdrukjes die ik liggen heb. Voor de prijs van één stempel kan ik veel afdrukjes kopen. Ik investeer momenteel in die van inkadinko.