dinsdag 27 april 2010

Birdcages

Zoals beloofd: Birdcages.

Birdcages are hot. Deze vogelkooitjes heb ik op een achtergrond van het designpapier van Basic Grey uit de papierlijn Porcelain (Paper Pad) gefotografeerd. Ik zal ze ooit nog eens een keer als embellishment gaan gebruiken. Anyway, I love basic stuff! Je kunt het dan geheel naar eigen smaak maken. En het is super leuk om af en toe eens lekker te kliederen.

Dit is een mini chipboard birdcage plus bird van Maya Road. Ik heb hem geverfd met een Ranger Paint Dabber (ik gebruik altijd een penseel) in de schitterende kleur Lake Mist. Daarna bewerkt met Glimmer Mist (de kleur Sand). Tevens heb ik een Tim Holtz mini element grungeboard als decoratie gebruikt, deze heb ik van dezelfde kleuren voorzien. Daarna is het vernist met Podge Modge Glossy. Wat mini-roosjes en parels om het geheel een finishing touch te geven.

Bij Marianne http://www.madebymaly.nl/ kun je, wanneer je net zoals ik geen speciaal stansapparaat heb, stansjes bestellen. Dit is de Tim Holtz' Caged Bird inclusief bird. Tevens had ik bij Marianne van het merk Pink Paislee de Artisan Elements Swirls besteld. Het materiaal ruikt net zoals met grungeboard enorm chemisch. Maar het is enorm leuk spul. In mijn geval heb ik het geverfd, voorzien van inkt (Tsukineko VersaMagic Dew Drop de kleur Weat) en Tattered Angels Glimmer Mist in de kleur Iridescent Gold). De swirls zorgen voor de romantische en brocante uitstraling van het kooitje. Het vogeltje is van grungeboard en komt uit de serie Nature.
Dit is een olijfgroene variant van de Tim Holtz' Caged Bird. Wederom een swirl gebruikt en het kooitje voorzien van een laagje Podge Modge Glossy. Het chipboard vogeltjes heb ik bekleed met een restje designpapier. Dit kooitje ziet er door het kleurgebruik wat robuuster uit dan de vorige.
Dit is de oorspronkelijk vorm van Tim Holtz' Birdcage. Het heeft iets weg van de "Pip"-stijl. Wat lint, koordjes, kraaltjes, een andere kleur en designpapier en het ziet er volkomen anders uit.
Alle kooitjes wachten tot een nadere bestemming van gebruik.

6 opmerkingen:

Marlieke zei

O zucht.....dit moet je net aan MIJ laten zien, haha! Ik vind dit zo ontzettend superleuk gedaan!

Jolanda zei

Wat gaaf,ze zijn allemaal anders en allemaal heeeeeel mooi en apart!
Ben benieuwd wat je er mee ga maken!
Fijne dag,Jolanda

MadeByMaly zei

O wat is dat mooi Odetta, ik zit hier werkelijk gewoon te kwijlen...dat wil ik ook maken! Wat geef je toch weer veel inspiratie meid, dank je wel daarvoor (en voor alle vriendschap).

Romy zei

Oooh wauw...je zou zo een winkeltje kunnen beginnen met alle mooie handgemaakte embellishments en raad eens wie dan je vaste klant wordt, hihi. Dit is gewoon zo geweldig mooi! Wie had gedacht dat je van de chipboard kooitjes en vogeltjes zoiets bijzonders kon maken.

Lean zei

zo mooi hihihi marlieke kan nu niet meer slapen zie ik.
gr,Lean.

SCRAP TALK zei

Hoy Odetta,
Schitterend! Ik heb mij door jou laten inspireren! De mooie stansjes van deze birdcages zaten vandaag ook in mijn brievenbus (Marianne had dit nog geregeld voor haar vertrek, waarvoor dank!)
Het zijn echte kunstwerkjes!
Een blikvanger en een eer om zo eentje in huis te hebben!
xxx
C.