zaterdag 7 januari 2012

Mini-album "Back in Time with my Cars" deel 2

Uiteraard hoort er een passende verpakking om het album heen. Dit is een sigarenkist met een opgepimpte schuifdeksel geworden. Hiervoor heb ik designpapier uit de prachtige lijn Ecetera van Bo Bunny gebruikt. De afbeelding is een kaart uit de webwinkel Het Witte Luik. De chipboard swirl (Collection Elements) heb ik bewerkt met verf in de kleur Coffee van Glimmerz. De kleur neigt eerder naar metallic donkergrijs. De clockface van Tim Holtz past perfect bij de titel. De craft flowers komen uit de Graphic 45 staples en op deze bloemen zitten pebbles van Prima Marketing. Oké, een klein beetje bling is toegestaan. Aan het handgreepje hangt een metalen tag met de titel Cars en deze is van het spijkerbroekenmerk Car Jeans. Gekregen van mijn collega die labels met bijbehorende zaken voor mij spaart.

De sigarenkist vond ik een kringloopwinkel. Ik vond het handgreepje een heel stoer element. In Venlo hebben wij overigens 2 gave kringloopwinkels. Ik vind het heerlijk om daar rond te snuffelen en je vindt er altijd wel van die aparte dingen. Het is heel erg moeilijk om zo'n winkel zonder iets te verlaten.
Omdat het kistje rechtop komt te staan, moest ik een creatieve oplossing bedenken om het album onbeschadigd te houden. Ik heb het vast wel eens ergens gezien in een scrapmagazine of op een blog en is het in mijn achterhoofd blijven hangen. Dus heb ik katoenen band in het kistje vastgelijmd zodat het mini-album door middel van een strik bevestigd kan worden en verder geen kant meer op kan. De katoenen band zat eerst om de fleecedeken heen gewikkeld die mijn collega had gekocht.Dit is de binnenkant van het kistje. De afbeelding is een kaart uit de webwinkel Het Witte Luik. Je ziet de ventilatiegleuf voor de sigaren er nog zitten. En zo krijgt een sigarenkist weer een tweede leven. I love recycling!

4 opmerkingen:

Jolanda zei

Oh wat mooi,helemaal geweldig!!!
Fijne avond...enne al zenuwachtig voor je verjaardag??hahaha...
xx

Romy zei

Wat zal jouw vader blij zijn met zo'n op maat gemaakt cadeau, dat ook nog eens in een prachtige koffer geleverd wordt:) Zelfs de binnenkant is tot in de puntjes verzorgd! Wij hebben ook een kringloopwinkel in Uithoorn: heerlijk om daarin te neuzen. Laatst vond ik er een doos met prachtige vintage knoopjes voor maar €1,50. Het was mijn beste scrapaankoop tot nu toe;)

MadeByMaly zei

Wat prachtig gemaakt Odetta. Ik vergeet altijd naar de kringloopwinkel te gaan...toch maar eens doen!

Karin Wouters zei

Wauw met dit kistje is je kado helemaal toppie. Erg creatief hoor!!