zondag 5 juni 2011

Maak een bloem met 3 zijden rozenblaadjes

Oké ik ben misschien heel erg lyrisch over de webwinkel "Het Witte Luik" (http://hetwitteluik.marktplaza.nl/ ). Maar je vindt daar zulke aparte dingetjes zoals ornamenten, prachtige cameos, bedels, plaatjes etc. die een geweldige aanvulling op je projecten zijn. Onder het kopje knutselmateriaal tref je hele leuke en zeer bruikbare spulletjes aan. Ook is de eigenaresse Marjo DE expert in het schitterend verpakken van je bestelling. Zij is dan ook voor mij een echte bron van inspiratie. Door de ivoorkleurige, zijden rozenblaadjes zo te verwerken op de verpakking ontstond bij mij het volgende idee.


Van drie rozenblaadjes heb ik een bloem gemaakt.


Dit gaat als volgt. Maak in iedere rozenblaadje een gaatje met een eyeletsetter. Ik gebruik trouwens zelf een notaristang hiervoor. Maak een mooie verdeling van de rozenblaadjes zodat er een bloem ontstaat. Zet dan de eyelet vast. Trek door het gat meeldraadjes. Deze meeldraadjes heb ik vastgebonden met een waxkoordje.

Uiteraard kun je de achterkant wegwerken. Maar voor een duidelijke uitleg heb ik dit, zoals dit op de foto goed te zien valt, niet gedaan.

Op een heel eenvoudige wijze creëer je een beeldschone bloem.

4 opmerkingen:

Lean zei

gaaf en heel duidelijk uitgelegd ook.

Jolanda zei

Mooi en bedankt!!
Zeker het proberen waard,hij is schitterend!!
x

MadeByMaly zei

Wauw wat een geweldig bloem idee.

Marlieke zei

Helemaal mooi! Zeer stijlvol met dit materiaal. Bedankt weer voor dit leuke idee!