woensdag 27 oktober 2010

In opdracht

Net zoals bij velen van jullie was ik al zeer ijverig bezig met het maken van kerstkaarten. Ja, ik ben dit jaar voor mijn doen zeer tijdig begonnen. Toen ik een verzoek kreeg door de telefoon.

Hallo, met Mam (mijn schoonmoeder) hier. Mijn buurvrouw heeft jouw kaarten gezien die jij voor mij gemaakt hebt. Ze vind ze heel erg mooi en ze wil nu 2 kaarten bestellen. Ik: Oké, dat kan. Mam: Zij wil 2 carnavalskaarten. Het carnavalsseizoen begint namelijk weer op 11 november a.s. Ik denk bij mijzelf: oeps! Mam: eentje voor een man en eentje voor een vrouw. Zij waren vorig jaar prins en prinses en treden nu dus af. Ik denk: nog meer oeps! Mam: die heb je vast nog nooit gemaakt! En daar had mijn schoonmoeder mij toch wel tuk! Ik: nee, niet echt, maar het is wel een echte uitdaging! Ondertussen zijn mijn hersenen aan het kraken. Carnaval, carnaval, eh carnaval????!!!!!!! Ik moet even schakelen, want ik was immer nog helemaal in de kerstsfeer. Heb ik nog iets tussen mijn hobbyspullen zitten wat met Carnaval te maken heeft???!!!!! Ik: ik heb nog Venetiaanse maskers (yeahhhh, lang leve Jolee's), lijkt u dat wat? Mam: dat zal vast heel erg mooi worden. Ik: komt er ook nog een tekstje of zoiets op de kaart? Mam: dat kan. Nou spreken ze in Born een heel ander dialect dan in Venlo. Nu heb ik wel een Venloos woordenboek, maar niet van het Bornse dialect. En wat zet je op zo'n kaart voor het aftreden van een prins/prinses: Je was een geweldige prins/prinses???!!! Ik ben wel een geboren en getogen Limburgse, maar door de afkomst van mijn ouders ben ik nou niet echt helemaal op de hoogte van alle tradities in het Carnavalsgebeuren. Je kunt mij het beste een deelneemster aan de zijlijn noemen. Ik: ik zet er Alaaf (de carnavalskreet voor heel Limburg) op. Altijd goed. Mam: Ja, altijd goed. Ik: Oké, ik maak ze. Aan het einde van dit gesprek had ik de kaarten al in mijn gedachten ontworpen en dit zijn ze geworden.

De kaart voor de vrouw.

De kaart voor de man.

Kortom: Carnaval meets Odetta! Stijlvol, maar ook wel heel erg vrolijk! En zulke kaarten zullen ze ook vast wel nog nooit hebben gehad, hahaha.

9 opmerkingen:

Romy zei

Wat een gave opdracht is dat! En echt iets voor jou:) Je hebt met deze kaarten bewezen dat je een echte kleurtjeskoningin bent:) Wat een prachtige boost van kleuren en carnavalsversieringen. De kaartjes zijn allebei simpelweg super!

Marlieke zei

hahahaha, geweldig verhaal! Je kaartjes zijn erg goed gelukt!

Jolanda zei

super mooi Odetta,helemaal geweldig,die maskers zijn super!!!Heel goed geluk!!Zien er feestelijk uit!!
Fijne dag,Jolanda

Jolara zei

gaaf geworden ! Liefs Joyce

Lean zei

hahahahah en jij houd zo van carnaval...gaaf zijn ze hoor daar scoor je punten mee.
groetjes,lean

SCRAP TALK zei

Hoy Odetta,
Je carnavalskaarten zijn super geslaagd! En als echte carnavalist van de stad Aalst kan ik het weten ;-)) Hier past ook maar één tekst bij: Alaaf!
Fijne zondag!
xxx
C.

MadeByMaly zei

Jeetje wat een moeilijke opdracht...maar Odetta is niet voor één gat te vangen. Ze zijn erg mooi geworden Odetta. Ik moest trouwens ontzettend lachen om je verhaal.

Birgit Koopsen zei

Haha, geweldig zo'n uitdaging!! En je hebt er iets moois van gemaakt! Super!

Christie zei

Fabulous projects! I love the butterflies and the masks!