zondag 16 augustus 2009

I'm a mood paper crafter


Ik ben niet voor de volle 100% een scrapper, maar ik ben ook niet voor de 100% een stempelaarster. Wat ben ik dan wel? Tijdens mijn vakantie had ik tijd genoeg om hierover na te denken (blablabla). Op dit labeltje staat het antwoord. I'm a mood paper crafter. Ik maak met papier waar ik op dat moment zin in heb. Of het nu kaartjes zijn, mini-boekjes met foto's, plaatjes of stempels, als het maar leuk is om te doen.
Scrappen doe ik eigenlijk al vanaf mijn kleutertijd. Vroeger had je geen computerspelletjes of cd-spelers. Niet eens een videorecorder. Als het regenachtig weer was, kreeg je een stapel tijdschriften met de medeling: Ga maar lekker knippen en plakken, maak er iets leuks van. Toen heette scrappen nog gewoon op zijn Nederlands collages maken.
Als ik terug kwam van vakantie of stedentrip kon ik niet snel genoeg aan een foto-album beginnen om de vakantiepret te herbeleven. Daar kwamen dan de zakjes met ansichtkaarten (stel dat de foto's op het filmrolletje mislukt waren) en memorabilia (suikerzakjes, entreekaartjes, folders etc.) te voorschijn en het feest kon beginnen.
Verder heb ik veel kaarten gemaakt. Heel veel. In 3-D, met zelfgemaakte stofstickers, met servetten (iedereen versierde toen dakpannen en vogelhuisjes) enz.
Later kwam er nog een verslaving erbij: stempelen.
Het materialengebruik wordt ook steeds uitgebreider. De uitvinding van het Grungeboard van Tim Holtz. Acrylverf, Glimmer mist, aquarelpotloden, Uni Posca-markers, Copic Markers, en nog veel meer.
Technieken komen erbij, verdwijnen en komen weer terug.
Het maakt niet uit wat je doet, als je maar plezier heb!!!

6 opmerkingen:

Marlieke zei

Ik kan me alleen maar voor de volle 100% bij jouw beschrijving aansluiten Odetta! En over het albums maken als kind zijnde; haha...ook dat herken ik helemaal, inclusief de suikerzakjes, hihi. De creatie die je hier gemaakt hebt is wel weer super zeg! Dat schaartje! Oh...zo mooi!

Groetjes Marlieke

SCRAP TALK zei

Een mooie creatie weer. Volgens mij ben jij dat helemaal! Prachtig! Hoe kom je erop!

Jolanda zei

Leuk dat je zulke dingen over jezelf maak.Voor mij ben je creatief en een echt kunstenaar!

Romy zei

Die tag is zo leuk: heel erg schattig is ook het fotootje van jou achter de pen.

Heel leuk om zo je creatieve geschiedenis te lezen. Een deel van jouw geschiedenis komt overeen met de mijne: ook ik heb altijd collages gemaakt, 3D kaarten en plakboekjes. Nu ben ik geloof ik full time scrapper/ kaarten-maakster, maar jij bent gewoon van alle markten thuis. Al jouw creaties zijn prachtig!

Lean zei

Heel mooi geworden en ja ik herken een hele boel hier in.
gr,Lean

Christie zei

Oh my word! This is GORGEOUS! I love it!