zaterdag 27 juni 2009

Culinaire boeken, ik hou er zo van!

Niet dat ik zo'n keukenprinses ben, maar ik hou van culinaire boeken. Het soort waarbij je het water in de mond loopt. Zo'n kookboek, die ook nog handig is, wanneer je je eten in een restaurant wilt bestellen

Dit is trouwens een foto van onze keuken die net verbouwd was. De achterwand moest achteraf nog worden geplaatst.

Dit kookboek is een echte aanrader. Gerechten uit alle windstreken van Frankrijk worden hierin vermeld. Goede achtergrondinformatie over wat je iets in een bepaalde streek kunt eten en drinken.
Ik heb dit boek al verschillende mensen cadeau gedaan.

Dit boek over Spaans eten idem dito! Geweldig info over de streekgerechten en dranken van Spanje.

Hou je van High Tea of Afternoon Tea en wil je dit een keer zelf organiseren. Dan is dit boek een echte must. Iedere feestelijke aangelegenheid wordt aangegrepen. Zoals: vrijgezellenfeestje, thee voor de heren, zwangerschapsfeestje, theepartijtje voor de kinderen, noem het maar op of het staat er wel in.

In ieder boek die hier vermeld staat, staan uiteraard schitterende foto's.

Overigens vind ik gerechten uit de Thaise keuken ook geweldig.

Waar mogen zij mij 's-nachts voor wakker maken: voor bamisoep gemaakt van kippenbouillon, eierenmie, champignons, taugé, paksoi en kipfilet.
En waar mogen jou 's nachts voor wakker maken?

6 opmerkingen:

Marlieke zei

Hmmm, High Tea...helemaal geweldig! En dat boek ziet er goed uit! Waar je me 's nachts voor wakker mag maken? Uhm......asperges vind ik wel heel lekker. Of voor een lauwwarme rijstsalade met aardbeien, nectarine en nog wat ingredienten. Maar in ieder geval NIET voor vis, want daar hou ik echt niet van.

Lean zei

MIJ WAKKER MAKEN are you nuts....nou ja BRAND!!!!!.Dat is dus het enige, ben je gek om voor eten je eigen wakker te laten schudden.hihihhihihihihi maf.
gr,Lean.

Lean zei

ps wel een hele coole keuken hebben jullie.
gr,Lean

Romy zei

Jullie keuken is supermooi! En wat heerlijk zo'n passie voor kookboeken en koken.

MadeByMaly zei

Zo grappig dat wij (bijna) dezelfde keuken hebben, en dezelfde interesses, meubelkeuze, deurkeuze enz haha. Nu mag je me eigenlijk voor niets wakker maken maar jou salade (citroenpasta met cherrytomaatjes, pestosaus en mozarella) is superheerlijk. Zowiezo alle salades vind ik om te smullen. Ik ben wel heel benieuwd naar je kookboeken!

Jolanda zei

Aardbeien met slagroom...en mijn kinderen mogen mij natuurlijk altijd wakker maken!
En je keuken is zeker mooi!