zondag 26 augustus 2012

Naaigereitjes

Afgelopen zomer heb ik het prachtige en zeer inspirerende boek "Marijke's Mijmeringen" van de hele bekende poppenmaakster, Marijke van Ooijen, aangeschaft. Hier vind je zulke adembenemende, mooie werkstukken, ideetjes en patronen van poppen. Op de blog "Waar nostalgie en romantiek elkaar ontmoeten..." van Marijke kijk je je ogen uit. Tevens vind je in dit boek de prachtige papieren rozen van Janny van der Vliet terug. Deze dromerige, net echte, papieren rozen van Janny zijn ook te bewonderen op haar blog "Rozen van Papier.

In dit boek staan prachtige naaigereitjes met een beschrijving hoe je deze kunt maken. Nu zijn mijn speldenkussens op de weckpotten (Xenos) heel anders dan in het boek geworden, maar dat geeft niet. Ik ben absoluut geen ster in het hanteren van naald en draad maar zelfs mij hebben ze hierdoor aan het naaien gekregen.

Nu zijn deze potten in mijn geval niet voor praktisch gebruik bestemd, maar zijn dit decoratieve potten.5 opmerkingen:

Lean zei

Juist veel leuker om je eigen draai er aan te geven .ik vind ze super geworden.
groetjes,Lean

Romy zei

Ze zien er super uit! Wat leuk dat je uit een heel andere hobby inspiratie hebt kunnen halen om zelf met stofjes aan de slag te gaan:) Het resultaat is prachtig!

Fenny zei

Hoi Odetta

Ik vind ze erg mooi geworden.
Daar hou ik wel van.
Dat versierde speldenrondje is ook een leuk idee.Fijn dat je weer op je blog bent en creatief bezig bent.Lieve groeten van Fenny

Ira Huberts zei

Oh geweldig mooi zijn ze geworden Odetta! Je hebt ze niet alleen van buiten prachtig gepimpt, maar ook nog eens voor de perfecte en zeer toepasselijke inhoud gezorgd! Zeer geslaagd!! Liefs, Ira
irascreacorner.blogspot.com

Janny zei

Echt handig die potten en zo decoratief heb je ze gemaakt!
Misschien ga ik ook nog wel eens een boekje voor me zelf maken met allemaal rozen van papier en wat uitleg erbij.

groetjes Janny.