donderdag 17 mei 2012

Een brocante communiekaart


De maand mei is echt een feestmaand. Er vinden dan o.a. veel bruiloften plaats, maar ook communiefeesten.

In opdracht van mijn schoonmoeder heb ik deze communiekaart gemaakt. Zij houdt net zoals ik van nostalgisch, dus vandaar deze kaart.

Nu heb ik dit ontwerp niet zelf verzonnen. Inspiratie vond ik in het "Jeanne d'Arc Magazine" (editie mei 2012). Hierin stonden allerlei schitterende voorbeeldjes van papieren items, zoals de uitnodiging, een gastenboek, naamkaartjes, de menukaart, bedankkaartjes etc.,  voor een geslaagd huwelijksfeest, 

De eenvoudige, maar zeer elegante stijl sprak mij zeer aan. Ik was op slag verliefd. Hiermee moest ik aan de slag. Het is totaal anders dan wat ik gewend ben. Mensen die mijn stijl goed kennen, weten dat ik heel vaak, wat de embellishments betreft, diagonaal scrap. En dit is gewoon rechttoe, rechtaan.

De materialen die ik hiervoor heb gebruikt zijn als volgt: Een ivoorkleurige kaart met linnenstructuur, kraftpapier, een stukje natuurpapier, een reststukje designpapier, een vintage afbeelding van een meisje met een communiediadeem, stukje witte kant, witte waxkoord, een parelmoeren knoopje en 2 plakparels. Het bij elkaar zoeken van de materialen neemt overigens meer tijd in beslag dan het maken van de kaart, hahaha.

Nu heb ik geen tekststempel met het onderwerp communie, maar dat hoeft ook niet. De afbeelding lijkt mij al duidelijk genoeg. Dat geldt dus ook voor andere kaarten, zo heb jij altijd een kaart die voor meerdere doeleinden te gebruiken is.

Om het nostalgische gehalte nog meer te verhogen, heb ik de kaart  in een vellum zakje met een ivoorkleurige organzalint er omheen gestrikt ingepakt.

2 opmerkingen:

Romy zei

Wauw, deze kaart is pure nostalgie! Wat is hij prachtig!

Ira Huberts zei

Een cadeautje op zich Odetta! Je hebt een pracht van een afbeelding gebruikt en dat fraaie kant maakt het geheel alleen nog maar romantischer, dan ook nog in zo'n schattig tulen zakje en je hebt een beeldschone creatie! Mooi!! Liefs, Ira