zondag 4 september 2011

My Statement

Ja, dat had jij beslist niet van mij verwacht, maar hier toch een heuze lay-out, hahaha. Ik heb er maar liefst 3 stuks over mijzelf gemaakt.


Heb jij dat ook wel eens? Je belandt op een feestje. Daar staan twee mannen in zwarte broeken, witte overhemden en zeer kleurige gilets aan achter 2 keyboards vreselijk met goede bedoelingen hun best te doen om de mensen te amuseren. Dat niet meer goed komen voor mij. Om eerlijk te zijn, op dat moment ben ik eigenlijk al op zoek naar de nooduitgang. In die 2 keyboards zit een compleet orkest verscholen. Waarom dan in godsnaam in ieder liedje één overheersend ritme? Zo'n ritme die 's nachts nog als een earbugger in mijn hoofd blijft doorklinken! Ik hou ook niet van Nederlandstalige liedjes waarvan je al weet hoe iedere keer de volgende regel gaat worden, omdat het nu eenmaal moet rijmen. Of met onlogische teksten. Zoals in een liedje van André Hazes: "Van de week zat ik in een discotheek, het was er warm en druk, ik zat naast een lege kruk (????)". Heb jij ooit een een zitplaatsje gescoord wanneer het er overvol en druk is? Dus moet de tekst van een song voor mij inhoudelijk goed in elkaar steken.

Verder heb ik een zeer brede muzieksmaak. Van licht klasiek muziek, musicalliedjes en filmmuziek, bepaalde jaz- en bluessoorten, pop en hardrock, en prachtige Nederlandse luisterliedjes.

Kortom het leven is te kort om naar slechte muziek te luisteren. Een levensdoel die beslist voor iedereen haalbaar moet zijn. Deze geweldige tekst heb ik overigens gescheurd uit een special van VT Wonen.

Van Marianne van de Klok (http://madebymaly.blogspot.com/) had ik in het voorjaar als verrassing een mooi Frans scrapblad gekregen. Prachtig om in te kijken, met ook wat mixed media ideetjes. Die Fransen weten nog eens wat origineel scrappen is! Hierin zag ook zelfgemaakte papieren bloemen. Nu leek de afgebeelde mal van de bloem heel veel op de Tim Holtz Alterations Tattered Florals-stans. Dus had ik enorm veel zin om ook zelf papieren bloemen te gaan maken.

En Marianne nogmaals heel hartelijk bedankt voor dit zeer inspirerende scrapblad. Ik geniet er nog steeds enorm van!

4 opmerkingen:

Marlieke zei

Wat een mooie layout! En om eerlijk te zijn...nee had het niet verwacht, haha! Maar wel heel leuk dat je het gedaan hebt en ik vind het helemaal goed gelukt! Geweldig ook om over je muziekkeuze te lezen. Wat ik (op dit moment) persoonlijk een erg mooi nummer vind, is 'Als je slaapt' van Glennis Grace. Als je zin en tijd hebt, 'moet' je die maar eens op internet opzoeken. Xander de Buisonjé heeft dat nummer laatst ook gecovered. Toen ik zijn versie laatst beluisterde (live-versie op youtube), viel het me op dat hij de tekst dus helemaal niet goed beleefde (al kwam het wel zo over), want hij zingt van een couplet gewoon de 1e en 3e regel verkeerd om. Maar goed, genoeg reactie van mijn kant uit over de Nederlandse muziek, haha. Fijne zondag nog enne....zeker vaker van deze mooie layouts gaan maken hoor!

Romy zei

Wat een geweldige layout! Ik vind hem heel stijlvol met deze kleurtjes en ook knap dat zowel je foto als de quote heel goed opvallen. En ik moest wel lachen om je stukje. Vooral dat met Nederlandstalige liedjes waarvan ik denk 'die had ik ook in een dronken bui kunnen schrijven' herken ik wel;)

MadeByMaly zei

Heel graag gedaan :-)) Ik verwen je graag! Je hebt een prachtige lay-out gemaakt en het zou ook helemaal mijn statement kunnen zijn. Je lay-out is helemaal te gek en ik lag in een deuk om je verhaal. Ik herken het zo. Ik luister altijd naar teksten (ook engelse) en af en toe denk ik...huh wat is dit voor een wazig lied? Maar dan bedenk ik dat de schrijver 1) dronken was 2) denkt dat hij zelf een geweldige liedjesschrijver is 3) beide haha.

Hermine zei

MOOI!!! en d tekst maakte me aan het lachen