zondag 21 november 2010

Een brief

Vroeger had je van die briefkaarten. Het was eigenlijk een brief wat op een kaart leek. Zo had je in het buitenland van die toeristische brieven met foto's van de toeristische omgeving erop en toen schreef je nog echt een brief over je belevenissen daar aan het thuisfront. Hieronder zie je dus een goed voorbeeld om een mooie brief te maken. Een brief aan je partner, een brief aan je overleden geliefde of in mijn geval een brief aan iets wat nooit is geweest en nooit zal komen.

Dit is een kraft enveloppe van Maya Road. De zijkanten heb ik open gesneden met een brievenopener. Ik heb de enveloppe bekleed met designpapier "On the Wings of a Dream"van Shabby Green Door (het voormalige Daisy Bucket). Ik vind dit de mooiste lijn uit 2010. Hierop zit een afbeelding van katoen met dubbelzijdige plakfolie uit de serie Cotton Scraps (Baby Boy) van Crafty Secrets.

Na 12,5 jaar huwelijk maak je de balans op. Wij hadden plannen. Dat begon met het kopen van een eigen huis. Het werd een rijtjeswoning met 3 slaapkamers. Er bestond een kinderwens. Deze werd helaas niet gerealiseerd. Er was niet echt een duidelijke aanwijsbare reden waarom het niet lukte. Maar ik wilde niet ten koste van alles het medische circus door en adoptie was vaag en wellicht veel te duur. Dus de toekomstige babykamer werd mijn hobbykamer. Er zijn momenten dat ik het mis om geen kinderen te hebben. Met de sinterklaas, met kerst, tijdens familiebijeenkomsten, bij het horen van verhalen van mensen die zij over hun eigen kinderen vertellen, wanneer ik in de Efteling ben. Meestal is het maar een kleine fractie van tijd. Het krijgen van kinderen lijkt haast wel vanzelfsprekend. De opmerking: "Wij nemen kinderen" haat ik. Tevens besef ik dat het hebben van kinderen een zeer grote verantwoordelijkheid is. Je moet voor je kind keuzes maken die niet altijd even zo makkelijk zijn, maar die je moet maken om het beste voor te willen hebben voor je kinderen.

Dus vandaar een afscheidsbrief aan mijn nooit geboren kind. Omdat het helpt om dit op papier te zetten.

5 opmerkingen:

Jolanda zei

Odetta,hier krijg ik echt een brok van in mijn keel,wat een mooi maar ozo verdrietig verhaal!!Ik kan me voorstellen dat je niet in de medische molen bent gestapt.Maar ik kan me ook voorstellen dat je t erg mist!
Moeilijk moet dit voor je zijn!!
Je brief is heel mooi,en van je af schrijven help meestal wel!
LIefs,Jolanda

Romy zei

Wauw, ik krijg kippenvel van zóóó'n mooie, maar ook emotionele brief. Ik vind het heel knap en goed dat jullie zo met de situatie zijn omgegaan. Het is niet makkelijk om ongewenst kinderloos te blijven, maar voor hoe jullie ermee om zijn gegaan...echt petje af! Deze brief is gewoon ontzettend mooi, zowel van binnen als van buiten. Iets om voor altijd heel goed te bewaren!

MadeByMaly zei

Ik zit echt met een brok in mijn keel. Wat mooi, emotioneel, ontroerend en ontzettend knap dat je deze brief hebt geschreven. Je weet dat ik jullie alle geluk van de wereld gun en ook al wist ik dit wel, het doet me toch heel veel om je brief te mogen lezen. Ik vind je een hele sterke vrouw en zo ontzettend knap hoe je met je verdriet/gemis omgaat.

Marlieke zei

Slik...slik en nog eens slik. Wat heb je dit mooi gemaakt en mooi verwoord. En wat dapper van je dat je dit via je blog met ons wilt delen. Je hebt me geraakt, Odetta.

Lean zei

Wat een lieve mooie emotionele brief en zeker dapper dat je dit op je blog plaatst.Heel veel sterkte maar vergeet niet er is zo veel moois op aarde als je maar kijkt..luistert en voelt.Ik denk dat je dat wel begrijpt kijk maar naar jullie 12,5 jaar dat is niet voor NIKS..
Liefs,Lean