zondag 11 oktober 2009

Mijn deelname aan de wedstrijd bij Made by Maly

Bij Made by Maly is er een geweldig leuke wedstrijd te vinden. De opdracht luidt als volgt: Maak een kaart met je favoriete quote en gebruik hierbij Glimmer Mist. Kijk voor meer informatie onder het kopje "Wedstrijd" op de website van Marianne www.madebymaly.nl. Hier vind je trouwens ook mijn materialenlijstje.

Dit is mijn kaart geworden! Ik was er dit keer erg vroeg bij. Maar je hebt wel eens van die momenten dat je Mojo (inspiratiegevoel) enorm hoog is en daar maak ik dan dankbaar gebruik van. Het idee is er en dan moet het eruit en af, ha, ha, ha! Desondanks het wijze advies van Marianne om eerst een proefstukje te maken, heb ik het enorme risico genomen door meteen "all the way" te gaan. Gelukkig is het goed gegaan.

De kleur van de Glimmer Mist van Tattered Angel, die ik heb gebruikt, is een warme kleur oranje en heet "Tiger Lily". Normaal gesproken gebruik ik Glimmer Mist voor een zweempje metalic-effect, maar soms moet je knallen. Overigens gebruik ik een boterhamzakje (chirurgische handschoenen kan ook, maar die had ik niet in voorraad) om mijn hand heen tijdens het sprayen. Zo voorkom je gekleurde inkt aan je hand, want die heb je er niet zomaar van af.

Een belangrijke inspiratiebron voor mij was het werk van Nederlands meest kleurrijke scrapster, Birgit Koopsen. In nummer 37 (juni/juli 2009) op bladzijde 24 en 25 van "Creatief met Foto's" vond ik een geschikte techniek voor mijn kaart. Alleen gebruikt Birgit hierbij Color Wash (inktspray) in plaats van Glimmer Mist. Kijk eens op de weblog van Birgit Koopsen (http://birgitkoopsen.typepad.com/my_weblog/), ik vind haar werk en creatieve ideeën echt fantastisch!

Dit is dus mijn favoriete quote! Nu is het een echte hobby van mij om mooie quotes te verzamelen. Ik struin dus regelmatig het internet (via Google) af om bij mijn thema-projecten de bijpassende quotes te vinden.
Dank je wel, Marianne, voor uitdaging! Mede hierdoor alweer een nieuwe techniek uitgeprobeerd die nog op mijn verlanglijstje stond en dus nu goed van pas kwam.

6 opmerkingen:

SCRAP TALK zei

Hoy Odetta,
Ik zag deze al op de site van Marianne. Is alweer supermooi geworden! Deze techniek met glimmermist sprak me ook aan in de CMF maar ik heb me er nog niet durven aan wagen ;-))
Mooie quote ook! Leuk met die poes!
Fijne zondag nog! xxx
Carine.

Lean zei

Super gaaf je kaart het zou zo maar een broertje/zusje van Bo kunnen zijn ..hihiiihi.Heel mooi gemaakt ook de qoute is ook super voor mij heb je al gewonnen maar helaas mag ik niet de punten geven.Qutes verzamelen....heb ik geen last van hoor!!!!!
gr,Lean.

Romy zei

Dit is zo mooi geworden! Ik vind de kat heel schattig en hij past perfect bij de gebruikte quote. De glimmer mist techniek is geweldig gaaf. En je hebt het ook heel mooi uitgevoerd!

Jol@nd@ zei

Het is echt een schitterende kaart geworden!! Helemaal super hoe je hem gemaakt heb!

Groetjes Jolanda

Marlieke zei

Prachtig Odetta! Zelfs op de foto spatten de glimmerdeeltjes er nog af! Leuk!

Groetjes Marlieke

Birgit zei

Hoi Odetta, wat is je kaart ontzettend mooi! En wat gaaf dat mijn werk je daarbij heeft kunnen inspireren, want daar gaat het toch om! En hartelijk dank voor je lovende woorden :)