dinsdag 5 juli 2011

Een brocante mini-album in poedertinten

Schrik niet, maar dit wordt een hele lange post. Mevrouw Donners heeft weer eens sinds tijden iets gemaakt. Je hebt van die momenten dat er iets geweldigs leuk tussenkomt, zoals Mood Papercrafter Blog. In deze blog gaat best wel veel tijd zitten: het bedenken van de onderwerpen, designers benaderen en voor hen een bijpassende kit samenstellen. Begrijp mij absoluut niet verkeerd, ik vind het fantastisch om te doen. Maar dan ligt je eigen werk even in de diepvriezer. Ik moet bijvoorbeeld nog een "oldtimer'' mini-album maken voor mijn eigen vader. Sorry, Pap!

Ik had Marjo van Het Witte Luik (http://hetwitteluik.marktplaza.nl/) beloofd om voor haar een mini-album met haar producten als cadeautje te maken. Marjo heeft in haar webwinkel zulke mooie, aanvullende producten op de reeds zeer weelderige scrapmarkt, vooral wanneer je iets in de vintagestijl zoekt, kun je daar heel goed terecht.

Maar soms moet iets gaan broeien voordat het kan ontstaan. Hoe maak ik een mini-album in de brocante stijl? Dat begint al bij de basis: welk albumpje ga ik gebruiken? Maak ik er zelf een of ga ik voor iets bestaands? Ik heb gekozen voor een enveloppenalbumpje van het merk Graphic 45 uit de serie Staples. In de envelopjes kan Marjo zelf foto's, briefjes, kaarten, labels, persoonlijke gedachten etc. stoppen. Op deze foto zie je de voorkant. Verder heb ik het schitterende designpapier uit de lijn "On the Wings of a Dream'' van Shabby Green Door gebruikt vanwege de zachte poedertinten.En dit is de achterkant van het mini-album.Dit is de eerste bladzijde die voor een gedeelte door de omslag aan de voorkant wordt verstopt. Hier heb ik met de hand het organzakant aan het designpapier vastgenaaid. Het organzakant is afkomstig van een prachtig door Marjo zelf ingepakt pakketje. Op dit organzakant heb ik nog een kantje met naald en draad bevestigd.Dit doe mij een beetje denken aan het zinnetje uit een liedje: "I love Paris in the Spring!"Hier brocante-achtige bladzijde (in de brocante wereld zijn het voornamelijk de kleuren wit, gebroken wit en lichtgrijs met een aanvulling van poedertinten die gebruikt worden) met een uitgestansd vogelkooitje met vogeltje op een takje van Marianne Design. Overigens vind ik dat het merk Marianne Design zeer goed bezig is. Nog een kantje bevestigd en een strookje met de vermelding van de benaming van designpapierlijn omdat het zo'n dromerige tekst is.

Het vastgezette kant achter de paspop (mannequin) zorgt voor een transparant en romantisch effect.


Dit is een goed voorbeeld van de poedertinten die in de brocante wereld kunnen voorkomen.Een bladzijde waarvan je helemaal vrolijk wordt.You're my cup of tea!

De uitgestansde ballerina (Marianne Design) vult het kaartje perfect aan.Hier zie je dat het niet moeilijk hoeft ze zijn om een bladzijde te vullen. Een stukje designpapier, prachtig kant en een sierlijk ornament maken het helemaal compleet.Een vrouwelijke bladzijde hoort er gewoon bij.Wat zou ik zonder de Cuttlebug zijn. De vlindervleugels zijn gemaakt met een stansje van Marianne Designe.


Voor mij was het weer een zeer leerzame ervaring om te werken met kant. Oké, ik ben geen perfecte naaister, maar je ziet tenminste bij mij dat het met de hand is gemaakt, hahaha.

7 opmerkingen:

MadeByMaly zei

Wauw wat een geweldig mini-album heb je gemaakt. Wat ben je toch altijd superattent!

Romy zei

Oh wauw, ik ben sprakeloos...dit is gewoon helemaal geweldig! Tot in detail afgewerkt met de meest mooie materialen en technieken. Echt super!

Lean zei

Super gaaaaf Odetta en heel mooi gemaakt en heeeel veeel werk ook.

Karin Wouters zei

Wat een schitterend album heb je ervan gemaakt!! Ik ben benieuwd hoe het oldtimer boek word....

Christie zei

OH MY! This is FABULOUS! So, so pretty. All the detail is amazing and your finds, fantastic! Bravo!

Marlieke zei

Zucht...! Wat supermooi is dit album zeg! Dat was het wachten meer dan waard en ik ik vind je mood-paper-crafter blog ook geweldig, dus blijf daar maar lekker je tijd in steken hoor; ik waardeer het heel erg. Maar oh wat is dit prachtig, super Odetta!

SCRAP TALK zei

Hoy Odetta,
Wauw! Wat een prachtig album heb je gemaakt! Ik vind de stijl en die kleuren heerlijk mooi!
Wat valt er veel te zien! Ook je bijpassende kaart is helemaal goed!
Liefs,
xxx
C.arine.